“Gelin Isparta’ya yatırım yapın”

8 Ekim 2012 19:23

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın gerek arazi gerek hammadde ve gerekse üretilen ürünlerin ulaşımı konusunda çok önemli değerlere sahip olduğunu belirterek; “Isparta dışındaki tüm işadamlarını buraya yatırım yapmaya davet ediyorum” dedi.

Özellikle komşumuz Antalya’daki işadamlarına Isparta’nın bu fırsatı sunduğunu belirten ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Organize Sanayi Bölgesi önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.  Başdeğirmen; “Biz kendimizi hep Antalya’nın arka bahçesi olarak gördük ve öyle anlattık ama Antalya bize dönüp bakmıyor.  Bilindiği gibi Gül Isparta’nın ekolü, dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65’ini Isparta karşılıyor. Coğrafi şartlarımızın uygun olması dolayısıyla gül konusunda Isparta bir ekol. Ekonomik değeri çok fazla değil ama sosyal değeri bizim için önemli. Gülyağı, kozmetik sanayinde çok önemli bir hammadde. Bu bölgenin önemli özelliklerinden biri. Meyvede çok iyiyiz. Kiraz örneğin. İngiltere Kraliyet ailesi Isparta kirazı yer. Aslında bizim kirazımız dünyanın en iyi kirazı. Hizmet ve eğitim konusunda çok ciddi noktadayız.

Üniversitemiz genç olmasına rağmen çok önemli bir konuma sahip. Askeriyemiz var. Bunların ekonomimize önemli ölçüde katkısı var. Sanayi açığımızı buradan karşılıyoruz. Ama sanayi olmadığı için de mutlu değiliz. Organize sanayimiz önemli bir konumda Türkiye’de ilk 10’a girecek. Ancak yatırım yok. Biz bu duruma çok üzülüyoruz. Ticaret Sanayi Odası olarak yatırım yapacak, sanayi tesisi kurulacak işadamlarına elimizden gelen desteği yapıyoruz ama bir türlü olmuyor.

Antalya’daki tüm turizmcileri ilimize davet ettik, valilerimiz bu konuları çok önemsedi. Isparta’yı anlatmak için o kadar mücadele verdik ki, İstanbul’dan basın mensuplarını ağırladı, Eğirdir’i Davraz’ı tanıttık, ama başarıya ulaştık mı bu konu tartışılır. Isparta harika bir coğrafyaya sahip illerden. Antalya’nın arka bahçesiyiz ama Antalya arka bahçesine dönüp bakmıyor” dedi.

 

 

 

Bu haber 1207 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...