Günaydın’ın Vitrin Projesi ekonomik engele mi takıldı?

16 Temmuz 2014 16:00

Belediye Başkanı Günaydın’ın en çok önemsediği bir süre önce dilinden hiç düşürmediği Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark Projesi’nde 2,5 aydır hiçbir çalışma yapılmıyor. İddiaya göre maddi imkânsızlık nedeniyle proje durduruldu.

Toplam 59 bin m2 alana kurulacak olan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark Projesi’nde 2,5 aydır hiçbir çalışma yapılmıyor. Son olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, alanın geçtiğimiz yıl 30 Ağustos’ta açılışının gerçekleştirileceğini söylemiş ancak 28 Temmuz’da yapı göçmüştü. Bunun üzerine yüklenici firma tekrar çalışmalara başlamış ve Başkan Günaydın Gökkubbe’nin 2014 yılı başlarında tamamlanacağını ileri sürmüştü. Ancak Başkan Günaydın’ın son verdiği tarihin üzerinden en az 4 ay geçmesine rağmen binanın yapım çalışmaları bitmediği gibi 2,5 aydır da Gökkubbe’nin herhangi bir yerinde çalışma yapılmadığı ileri sürülüyor.

ÜST ÖRTÜSÜ İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK

Öte yandan edinilen bilgilere göre Gökkubbe’nin üst çelik konstrüksiyonla kapatılması işlemi için yeniden ihaleye çıkılacağı iddia edildi. Bunun içinse Belediyenin kasasından büyük bir meblağ çıkacak. Yine iddiaya göre belediyenin kasasında yeterli paranın bulunmadığı için ihaleye çıkılamadığı ve çalışmanın da 2,5 aydır bu yüzden durdurulduğu konuşuluyor.

 

Bu haber 692 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...