Triatlon Türkiye Finali Eğirdir’de yapılacak

17 Temmuz 2014 18:49

Bu yıl 12.’si gerçekleştirilecek olan Türkiye Triatlon yarışmalarının Finali 14 Eylül’de Eğirdir’de yapılması kararlaştırıldı.

Başkan Ömer Şengöl ‘ün 2004 sonrasında başlattığı Ulusal Triatlon Yarışması daha sonra ağını genişleterek Uluslar Arası Triatlon Yarışması’na dönüşerek Eğirdir adını dünya spor kanallarına taşımıştı. Ancak 2009’dan sonra ise bu çalışmalara yeni başkan tarafından son verilmiş ve Eğirdir Uluslararası Tiriatlon Yarışması gibi büyük bir etkinlikten mahrum kalmıştı. Ne var ki böyle bir niteliği yitiren Eğirdir, Uluslar Arası Tiriatlon Yarışmaları’ndan mahrum kalmış ve Isparta Valiliğinin devreye girmesiyle Ulusal Triatlon Yarışmaları Eğirdir’de yapılır olmuştu.

30 Mart 2014 yerel seçimleri ile başkanlığa gelen Ömer Şengöl Bey, spor faaliyetlerine hız vermiş ve bunların içerisine tiriatlon yarışlarını da katmıştır. Bu nedenle 15 Temmuz 2014 Salı günü Türkiye Triatlon Federasyonu’ndan bir ekip başkanlığımızı ziyarette bulunmuşlardır. Bu ziyarette 13-14 Eylül 2014 tarihlerinde Eğirdir’de yapılacak 12. Eğirdir Triatlon Müsabakalarının anlaşması Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ve Eğirdir Belediyesi Başkanı Ömer Şengöl arasında gerçekleşmiştir.

Alt yapı oluşması toplantısında söz alan Federasyon Başkanı Hamdi Güneş Bey;

“Sayın Başkan’ım, sizin spora verdiğiniz önemi yakından biliyoruz. Bu bakımdan içimiz rahat ve işlerimizin çok rahat yürüyeceğine yürekten inanıyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi gençlerimizi sokaktan kurtarmak hepimizin amacı olmalıdır. Bunun da tek yolu spordan geçmektedir. Burada üzerinde durduğumuz en önemli noktalardan biri de nitelikli sporcular yetiştirmektir. Avrupa şampiyonalarına sporcu gönderememek gibi durumlarla karşılaştığımız oluyor. Ancak başarımız orantısızlık göstermektedir. Bu da  alt yapıdan nitelikli sporcu yetiştirememekten kaynaklanmaktadır. Bu nedenle elit sporcuya ihtiyacımız çok büyüktür. Bu anlamda sizin gibi spora değer veren kişilere ihtiyacımız var.” diyerek Türkiye’deki spor yetiştirme konusuna ilişkin görüşlerini dile getirmişlerdir.

Başkan Ömer Şengöl’de “Sayın Başkan’ım, sizin de dile getirdiğiniz gibi belediyemiz spora ayrı bir önem vermektedir. Eğirdir gençliğinin elinden tutulması gerektiğine inancımız sonsuzdur. Bu anlamda sporun her türüne yer vermeye çalışıyoruz. Halen futbolla ilgili yaş kategorilerine göre yaz kurslarımız sürüyor. Siz merak etmeyin 13- 14 Eylülde yapılacak triatlon yarışmasına halkın da katılımını sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. İnanıyorum ki bu seneki yarışmalar biraz daha farklı olacaktır.” dedi.

En az iki yüz elli sporcunun ve bir o kadar da ailenin geleceği düşünülen yarışmalarda beş yüz misafirin Eğirdir’de ağırlanacağı yönünde görüş bildiren Federasyon Başkanı Hamdi Güneş ve ekibi yarışmanın alt yapısının diğer unsurlarını görüşmek üzere kaymakamlık makamına gitmek amacıyla belediyeden ayrılmışlardır.

Bu haber 920 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...