Gençler Isparta’da kaynaşacak

17 Temmuz 2014 18:54

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Şehirler ve Kültürler Projesiyle, 25 bin gencin farklı kültürlerle tanışıp, akranlarıyla diyaloglarını arttırması amaçlanıyor. Projede Isparta ev sahibi iller arasında.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 14-24 yaş arası gençlerin kabul edildiği "Şehirler ve Kültürler Projesi"nde, genç bireyler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmalarının amaçlandığı belirtildi. 

Açıklamaya göre, proje kapsamında yurdun dört bir yanına misafir olacak 25 bin genç, temmuz, ağustos ve eylül ayları içinde gerçekleştirilecek etkinliklerden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Gezi ve etkinlik programları, 3 gece, 4 gün sürecek.

Proje kapsamında ilk olarak Adıyaman, Diyarbakır, Hakkâri, Muş, Tunceli, Sivas ve Şırnak kentlerinde yaşayan toplam 560 genç, Bursa, Manisa, Konya, İstanbul, Şanlı Urfa, Diyarbakır ve Amasya'ya seyahat edecek. Ağustos ve eylül aylarında da devam edecek olan projeye, Mardin, Malatya, Sivas, Şanlı Urfa, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Karabük, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Samsun, Sinop, Trabzon ve Van illeri ev sahipliği yapacak. Programa katılmak isteyen gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesinden başvuru yapabilecek.

 

Bu haber 889 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...