MÇK´nın eli güçlendi

17 Temmuz 2014 18:57

Kömürcülerin, 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren kömür yakımını yasaklayan kararının yürütmesinin durdurulması talebinin mahkemece reddi MÇK'nın elini güçlendirdi.

Mahalli Çevre Kurulu'nun 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren kömür yakımını yasaklayan kararından sonra mahrukatçılar, kararın yürütmesinin durdurulması isteğiyle İdare Mahkemesi'nde dava açtı. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması talebini reddetti. Mahkeme kararı Ramazan Bayramı sonrası toplanarak kömür yasağı kararını bir kez daha gözden geçirecek olan Mahalli Çevre Kurulu'nun elini güçlendirmiş oldu. MÇK,  kömür yakımının yasaklanması konusunda alınan kararın gerekçeli savunmasında Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün Isparta’nın yüksek kirlilik potansiyeli bulunan İller kategorisinde değerlendirilmesi ve genelge çerçevesinde Isparta için Temiz Hava Eylem Planının oluşturulup ilgili Bakanlığa gönderilmesinin bulunduğu belirtildi.

KONYA EMSAL TEŞKİL ETTİ

Isparta'nın Ocak ayı içerisinde Partikül Maddenin (PM) en yüksek bulunduğu 2. (ikinci) İl, 2013-2014 kış sezonu (Ekim-Mart) dönemi değerlendirmesinde ise Partikül Maddenin (PM) en yüksek bulunduğu 6. (altıncı) il olması alınan kararda etkili oldu. Konya merkezinde doğalgaz altyapısı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerdeki merkezi ısınan konutlarda ve sanayi tesislerinde 2008 yılı Haziran ayı itibariyle doğalgaz dönüşümünün yapılarak kullanıma geçilmesinin zorunlu hale getirilmesine ilişkin Konya Valiliği Mahalli Çevre Kurulu kararının Danıştay tarafından uygun görülmesi de MÇK'nın en büyük kozlarından biri oldu. Ramazan Bayramı sonrası toplanacak MÇK'nın, ilk etapta deprem yönetmeliğinden sonra yapılmış binalarda doğalgaz kullanımını zorunlu tutan karar alması bekleniyor.   

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...