‘’Para istiyorsun da önce yapılması gerekenleri bil!’’

17 Temmuz 2014 18:59

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Vali Vahdettin Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Albayrak’a sert çıktı. Vali Özkan, bir sorun için İl Özel İdareden kaynak aktarımı isteyen aksi halde işin yapılamayacağını bildiren Albayrak’a ‘’Özel İdare’den para istiyorsun da bu konuda yapılması gerekenleri ilgili müdürlük olarak önce bil!’’ dedi.

Dün gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Vali Vahdettin Özkan’ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Albayrak’a ser çıkması güne damgasını vurdu.

‘’YALVAÇ OSB’YE BAŞLAYAMIYORUZ!’’

Toplantıda kurumuyla ilgili sunuma kalkan Albayrak, yaşadıkları bir sorun hakkında Vali Özkan’a bilgi verdi ve İl Özel İdare’den kaynak aktarılması gerektiğini anlattı. Albayrak, ‘’Yalvaç Organize Sanayi Projesi’ne biz başlayamıyoruz. Katılımcı kuruluşların katılım payı 1 milyon 500 bin TL. Kamulaştırma bedeline verilmesi gerekiyor. Kamulaştırma işlemi başladıktan sonra projenin 7 milyon 250 bin TL ödenek ayrılıp, başlanacak. Özel İdaremizin katkılarını bekliyoruz. Aksi takdirde başlama imkanı yok. Bu sorun beraberinde başka problemi de getiriyor. Başka OSB kurulması gerekiyorsa buranın mutlaka ildeki toplam Organize Sanayi Bölgesi’ndeki parsellerinin yüzde 70’inin üretme ya da inşaat başlama şartı var. Ancak orası başlamadıkça açamıyoruz. Özel İdare’den buraya kaynak ayırmasını bekliyoruz’’ dedi.

‘’İŞİNİZE KOŞTURACAKSINIZ!’’

Vali Özkan da ‘Şimdiye kadar oraya yatırım yapanlar bu sorunları getiriyor. İlgili kurumlardan ve sizden bu konuda hiç bilgi gelmiyor. Kameraya bakıp, Özel İdare’den para istiyorsun da bu konuda yapılması gerekenleri ilgili müdürlük olarak önce bil! Organize Sanayi çok önemli bir konu. Bu sorunu ilk kez senden duyuyorum. İlgili vali yardımcısı ve bana daha önce söylemediniz. Ben bu bilgileri biliyorum. Çünkü vakıfım. Bizatihi yatırım yapmak isteyen insanlarla iç içeyim. İlgili kurum olarak da çalışacaksınız, işinize koşturacaksınız’’ şeklinde sert çıktı. Salon sessizliğe büründü.

 

 

Bu haber 928 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...