“Başarılarınızla diğer gençlerimize de örneksiniz”

17 Temmuz 2014 19:01

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sevgi Evleri’nde yetişen ve üniversite sınavlarında başarı sağlayan 5 öğrenci laptopla ödüllendirildi. Öğrenciler ödüllerini Vali Özkan’ın elinden aldı.

Vali Vahdetin Özkan, dün İl Koordinasyon Kurulu öncesi makamında çok özel 5 öğrenciyi misafir etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sevgi Evleri’nde yetişen ve üniversite sınavında başarı gösteren 5 öğrenci Vali Özkan tarafından ödüllendirildi. Öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu.

‘’BİZE SİZLER YARDIMCI OLACAKSINIZ’’

5 öğrenciyi makamında misafir eden Özkan, ‘’Bizim dezavantajlı gruptaki, yurtta kalan arkadaşlara sizler yardımcı olacaksınız. Tecrübeleriniz bu anlamda bizim için önemli. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sosyal hizmetler anlamındaki yapılan çalışmalar neticesinde bugün sembolik olarak hem sizlerle tanışmak hem de öğrenciliğinizin birinci yıldönümünü kutlamak üzere sizleri davet ettik’’ dedi.

‘’ASLINDA SİZ ÇOK ŞANSLINIZ’’

Kendisinin de yatılı okullarda okuduğunu ve bu ortamı çok iyi bildiğini ifade eden Vali Özkan, ‘’Yatılı okullarda ve yurtlarda, özellikle küçük yaşlarda iken ayaklarının üzerinde kalmış olmak toplumda dezavantaj gibi algılanıyor. Aslında bu sizin için bir şans. Bunu değerlendirmek lazım. En zor şartlarda daha ortaokulda ve lisede ayakta kalarak, yüz binlerce insan arasında hem eğitim faaliyetini bitirmek hem de üniversiteyi kazanmak bir rol modeldir. Diğer gençlerimize de örneksiniz. Bundan sonra da çok başarılı olacaksınız. Buna inanıyoruz. Çünkü en zor şartlarda bunu başardınız. Bundan sonra herkesle eşit seviyede üniversite eğitimini alıyorsunuz. Zorluklarla bir şekilde mücadele ederek işin üstesinden gelmek, daha rahat ortamdan gelenlere göre daha avantajlı bir durum oluşturuyor.

‘’DEZAVANTAJDAN AVANTAJLI KONUMA GEÇTİNİZ’’

Dolayısıyla siz artık toplumda daha avantajlı konumdasınız. Çünkü en zor şartlarda mücadele ederek bu noktaya getirdiniz artık bundan sonra sizin rakibiniz olan diğer öğrenciler, sosyal, ticaret ve bürokratik hayat daha kolay ve yönlendirilebilir olacaktır diye düşünüyorum. Diğer öğrenciler rahata ve konfora alışarak geldikleri için sizin için çok daha kolay olacaktır.

Ayrıca bizim çalışmalarımıza da büyük katkınız olur’’ diye konuştu. Vali Özkan konuşmanın ardından öğrencilere hediyeleri takdim etti ve toplu fotoğraf çekildi.

İŞTE BAŞARILI ÖĞRENCİLER

Ümmü Gökdoğan-SDÜ Eğirdir MYO Muhasebe Bölümü

Ayşegül Aşkın-SDÜ İİBF Kamu Yönetimi Bölümü

Ferdi İnan-SDÜ Atabey MYO Bilgi Teknolojisi Bölümü

Sinan Yağmur- Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü

Yasemin Karıncalı-Aksaray Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü

Bu haber 742 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...