Emniyet, denetim ve kontrolleri artırdı

18 Temmuz 2014 18:25

İl Emniyet Müdürlüğü, modifiyeli araçlar, motosiklet ve elektrikli bisiklet üzerinde denetim ve kontrollerini artırdı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Karayollarımızda insanlarımızın güvenli, rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazaları sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmalar ile maddi kayıpları önlemeye yönelik önlemleri belirlemek ve uygulamak, sürücüleri trafik kurallarına uymak konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek Emniyet Müdürlüğümüzün öncelikle görevleri arasında yer almaktadır.

Bu kapsamda son günlerde vatandaşlarımızın da yoğun şikayetlerine sebep olan ilgili kanun ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde dış görünüşleri ve çeşitli motor aksamlarında değişiklik yapılarak aşırı gürültü kirliliğine sebep oldukları görülen “modifiyeli” olarak tabir edilen araçlar ve motosikletler üzerinde yapılan denetim ve kontrollerimiz artırılmış bulunmaktadır.

Bununla birlikte trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklar ile yaya kaldırımları üzerinde yaşları küçük çocuklar tarafından kullanılan elektrikli bisikletler ve motosikletlerin yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının oluşumuna sebebiyet verdikleri, bunlardan bir kısmının sürücü belgesi olmadan, hiçbir trafik kuralına uymayarak kask takmadan seyrederek trafikte tehlike oluşturdukları görülmekte olup, yapılan her türlü uyarı ve ikazlara rağmen kurallara uymadıkları tespit edilmektedir.

Emniyet müdürlüğümüzce son bir hafta içerisinde il merkezinde yapılan denetim ve kontrollerde 954 araç, motosiklet ve elektrikli bisiklet kontrol edilmiş olup, ilgili kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak üzerinde değişiklik yapıldığı görülen 44 araç trafikten men edilmiş, bununla birlikte görülen eksiklik ve kural ihlallerinden dolayı 180 araca cezai işlem uygulanmıştır. Yine trafikte egzozu açık, ehliyetsiz ve kurallara uymadan seyrettikleri tespit edilen 289 motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücüsüne cezai işlem uygulanmış, 49 motosiklet ve elektrikli bisiklet görülen eksiklikleri sebebi ile trafikten men edilmiştir.

Emniyet Müdürlüğümüze bağlı trafik ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerimiz tüm gün boyunca değişik noktalarda yapılmaya devam etmektedir.

Trafik kazalarının; ceza ve korkuyla önlenemeyeceğini, ancak eğitim, bilinçlenme ve sürücülerin ve yayaların birbirlerine olan saygısıyla önleneceğini unutmayınız! 

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...