Altyapı çalışmaları son aşamaya geldi

18 Temmuz 2014 18:29

Çünür Yenişehir’in kırmızı kodu elde edilirken, tüm altyapı çalışmalarında sona gelindi. İlk defa bir yerleşim yeri oluşturulurken öncelikle altyapıları bitirilmiş oldu. Bölgede kırmızı kodu elde edebilmek amacıyla 40 bin kamyon dolgu malzemesi kullanıldı.

Çünür Yenişehir’de Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Çünür’de oluşturulan yeni şehrin altyapısı geleceğe yönelik hazırlandı ve tüm yapılacak olan konut ve işyerlerinin ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde” dedi.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce bugüne kadar Çünür Yenişehir’de yapılan çalışmalar kapsamında 18 km’lik içme suyu hattının 15 km’si, 12 km’lik kanalizasyon hattının 7.5 km’si ile toplam1,5 kmuzunluğunda yağmur suyu ana taşıyıcı hattının döşenmesi işlemleri tamamlandı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Yenişehirin kırmızı kod çalışmalarının tamamlandığını, bunun için 40 bin kamyon dolgu malzemesinin kullanıldığını ve bunun da belediyenin kendi imkânlarıyla gerçekleştirildiğini aktardı. Günaydın, “Bugüne kadar yaptığımız altyapı çalışmalarımızda sona gelindi. Az bir bölüm kaldı bunun da çalışmaları kısa sürede tamamlanacak. Bizler yeni şehrin altyapılarını gerçekleştirirken bir yandan da bölgede yapılaşma başladı ve devam ediyor. İlk defa Isparta’mızda yapılaşmadan önce altyapısı tamamlanan bir yerleşim yeri oluşturulmuş oluyor. Bölgede 6-7 bin konut yer alacak ve bu konutların tüm altyapı hizmetleri de daha yapılmadan tamamlanmış oluyor. Bütün bu çalışmaları belediyemiz kendi imkânları ile gerçekleştirmektedir. Bu çalışmaların Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 593 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...