Beş firma bir araya geldi yemek sektöründe çığır açtı

18 Temmuz 2014 18:39

İlimizde ilk defa 5 firma devlet desteğini de alarak bir araya geldi ve yatırımlarını birleştirdi. 3’ü aynı iş kolu 2’si de benzer iş kolu olan 5 firma, lokanta anlayışını değiştirecek yeni bir projeye imza attı. Safir markasını oluşturan yatırımcılar işbirliği-güçbirliği desteğinden faydalanan ilk girişimciler oldu.

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta’da ilk defa devletin girişimcilere sunduğu İşbirliği-Güçbirliği desteğinden faydalanıldığını açıkladı. Yıllardır İşbirliği-Güçbirliği adı altında verilen desteklemenin avantajlarından bahsettiklerini ancak bugüne kadar herhangi bir girişimin olmadığını ifade eden Yıldırım, 5 firmanın şeytanın bacağını kırdığını söyledi.

ORTAK HİZMET SUNUMUNUN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Isparta destekleme tarihinde bir ilke imza atan yatırımcıların Safir markası adı altında yemek sektöründe hizmet vermeye başladıklarını bildiren Yıldırım, “Bunun devamını bekliyoruz. 5’i de gıda sektöründe hizmet veriyor. Toptan gıda, pide imalatçıları, lokantacı ve üniversitede yemek hizmeti sunan firmalar bir araya gelerek ortaklık kapsamında projeyi sundular. Aynı zamanda ortak pazarlama da yapıyorlar. Safir markasında ortak pazarlama gerçekleştirmiş oluyorlar. Ancak ortak tedarik ettikleri gıda ürünlerini yine ortak satış da yapacaklar. Hem kendi ihtiyaçlarını tedarik olarak gidermiş oluyorlar hem de ortak pazarlama yapmış oluyorlar. Ayrıca ortak hizmet sunumu gerçekleşmiş oluyor” dedi.

250 BİN TL HİBE DESTEĞİ VERİLİYOR

Öte yandan İşbirliği-Güçbirliği desteklemesinden faydalanmak için en az 5 firmanın bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “En az 5 firma olması gerekiyor. Bunlardan en az 3’ü de aynı sektörde faaliyet göstermesi gerekiyor. Yani projenin çıktılarından tüm firmaların faydalanması gerekir. Ayrıca sorunlarına çözüm olması gerekir. İşbirliği-Güçbirliğinde geri ödemesiz olarak verdiğimiz destek 250 bin TL. Geri ödemeli olarak da 500 bin lira verebiliyoruz. Proje 6 aydan 24 aya kadar sürebilir. Proje bittikten 6 ay sonra ödeme başlıyor. 2 yıl içinde 500 bin lira geri ödeme tamamlanmış oluyor” diye konuştu.

“SORUNLARA ORTAK ÇÖZÜM BULUNABİLECEĞİNİ GÖSTERDİLER”

Bu arada Isparta’da işbirliğiyle güzel işlerin yapılabileceğinin bir örneğini yaşadıklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti; “Başlangıç olduğu için belli bir zaman başarı için geçmesi gerekir. Ama şuan ki gidişatlarını başarılı görüyorum. Orada kaliteli bir ortam oluşturdular. Aynı zamanda bir araya gelerek ortak sorunlara çözüm bulunabileceğini göstermiş oldular. Bunun her sektörde olabileceğini görüyoruz. Her sektörde yaşanan sorunların işbirlikleri ile çözülebileceğine biz inanıyoruz.

“İŞBİRLİĞİ-GÜÇBİRLİĞİNİ MOBİLYA SEKTÖRÜNDE BEKLİYORUZ”

Isparta’da faaliyet gösteren mobilyacılar var. Bunların mutlaka sorunları var. Kalite, pazarlama, marka, tedarikte sorunları olabilir. Ortak marka oluşturulabilir. Sorunları tespit ederek çözüm amacıyla bize geldikleri takdirde biz fikir aşamasında yardımcı oluyoruz. O sorunların çözümüne odaklı projeler bekliyoruz. Bizim desteğimiz zaten hazır. Bu konuda sıkıntımız yok çünkü bütçemiz var. Proje kapsamında ortak sorunlarını çözmek amacıyla üretim söz konusuysa o imalatın gerçekleşmesi için makine ve teçhizata biz destek sağlıyoruz. Bu destek yüzde 50. Personel, reklam, tanıtım, kira konularında destek verebiliriz. Bina, inşaat, arsa, otomobil kiralamalara destek vermiyoruz. Ama destek verdiğimiz kararlar geniş.”

 

 

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...