“Bizi kim fişliyor o zaman?”

19 Temmuz 2014 11:09

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) Başkanı Özcan Pınarcı, Isparta'da yerel bir sitenin yazmış olduğu iftira haber üzerine bir açıklama yaptı. Pınarcı, haberde geçen maliyenin ISİAD'dan istifa eden iş adamlarının defterlerini istediği ve fişleme yapıldığı iddialarına "Bizim de dernekte aktif bazı iş adamlarımızın maliyeden defterleri isteniyor. O zaman biz de mi fişleniyoruz? Bizi kim fişliyor o zaman?" şeklinde cevap verdi.

Yerel bir sitede yapılan haber üzerine basına açıklamalarda bulunan ISİAD Başkanı Pınarcı, haberin bir iftara ve algı oluşturma haberi olduğunu belirtti. Haberde geçen 'paralel yapıya hizmet eden ISİAD' ifadesinin bir hakaret olduğunu savunan Pınarcı, "Paralel yapı derken neyden bahsediyorsunuz? Bu ifade ile ilgili derneğimizin ne bir davası ne de bir alakası yoktur. Kaldı ki paralel yaftası ile ilgili Türkiye'de algı oluşturma, iftira atma dışında yasal veya hukuki ne bir süreç ne de bir ifade var. Bizim neye hizmet ettiğimiz bellidir." dedi. Dernekten istifa eden üyelerin maliyeden defterinin istenmesinin rutin bir maliye kontrolü olduğunu dile getiren Pınarcı, "Biz maliye değiliz. Bizim derneğimizde de bazı aktif üyelerimizin maliyeden defterleri istendi. Ortada bir fişleme varsa o zaman bizi kim fişliyor?" ifadelerine yer verdi.

Bu tarz iftira ve algı oluşturma haberlerini asla kabul etmediklerini ve müddeilerin söylemlerini ispat etmekle yükümlü olduğunu hatırlatan Pınarcı, haberi yapan yerel site ile ilgili hukuki sürecin başlatılacağını söyledi.

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...