‘’İhsanoğlu iyi bir insan ama bizim tavrımız belli’’

19 Temmuz 2014 11:17

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yakını olan çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun iyi bir insan olduğunu ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde desteğinin açık ve net olduğunu söyledi. Bilgiç ayrıca herhangi bir siyasi partiye aiyet ya da sempatisi olmayan bir Cumhurbaşkanı düşünemediğini bildirdi.

Isparta kamuoyunda Isparta'nın eniştesi, Milletvekili Bilgiç'in yakını olarak lanse edilen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ilk kez konuştu. Bilgiç konuyla ilgili gazetecilerin sorusuna ‘’Sayın İhsanoğlu çatı aday olarak gösterildi. Kendisine hayırlı olsun. Kuzenimin eşi olur. İyi bir insan yakınım olabilir ama cumhurbaşkanlığı meselesi farklı bir mesele. Bizim buradaki tavrımız açık ve net. Biz sonuna kadar bu millet adına bu milletin birlik beraberliği adına Türkiye'de son dönemde kazanılmış olan kazanımlar adına reformların devamı adına sonuna kadar Başbakanımızın 12. Cumhurbaşkanı olması için elimizden gelen desteği vereceğiz’’ dedi. 

CUMHURBAŞKANI SİYASET DIŞI OLAMAZ

Cumhurbaşkanı'nın siyasetin dışında siyaset üstü diye sunulduğunu belirten Bilgiç, ‘’Herhangi bir siyasi partiye aiyet ya da sempatisi olmayan bir Cumhurbaşkanı düşünemiyorum. Bugüne kadar 11 Cumhurbaşkanı'na baktığımızda siyasetin dışında olanların bu ülkeye neyi verdikleri neyi vermedikleri ortadadır. Ayrıca onların ne kadar siyasetin dışında oldukları tartışma konusudur. Eğer onlar için siyaset dışı deniliyorsa siyaset kavramını bir kez daha gözden geçirmek gerekiyor. Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı köşkünde lidere ihtiyacı var. Burada farklı sorular geliyor. Sayın Başbakan Cumhurbaşkanı olduktan sonra AK Parti ne olur? Hiç bir şey olmaz. Bu kervan yoluna devam eder. Bu dava bugünün davası değil.  Onlarca yıldır bu ülkede insan hak ve hukukuna, özgürlük, kardeşlik adına sürdürülen bir dava. Bu dava ile sonuca yaklaşmak istiyorsak bu milletin birliği beraberliği ve elde edilmiş kazanımlarının arkasında durmak istiyorsak durmamız gereken yer milletçe Başbakan Erdoğan'ın yanıdır. Bizim de durduğumuz yer bellidir. Ekmeleddin Bey'e sevgim saygım var ama Cumhurbaşkanlığı meselesi denildiğinde Ekmeleddin Bey'in de konuşmalarına baktığınızda Başbakanımızın bu ülke için yaptıklarını ve kendisini takdir ettiğini ifade ediyor.  Başbakanımıza bu memleketin Cumhurbaşkanı olarak ihtiyacı var’’ diye konuştu.

BİR KEZ DAHA AYNI ÇUVALIN İÇİNDELER 

Bu arada ilk kez Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğine de değinen Bilgiç, ‘’Halkın oyuyla seçilmesine ilişkin referandum sürecinde diğer partilerin bu meseleye nasıl baktıklarını vatandaşın Cumhurbaşkanı seçemeyecek noktasına varacak kadar söylemlerini çirkinleştirdiklerini gördük. İnsan hafızası unutmuyor. Muhteşem bir kurumsal ve medya hafızası var. İkinci bir konu nasıl oluyor da milletin yararına olan noktada bir takım güçler yeniden bir araya gelebiliyorlar. 12 Eylül Referandumunda bu kesimleri bir arada görmüştük. Bugün yine aynı çuvalın içindeler. Bunları aynı çuvalın içine sokabilecek sebeplerin neler olduğu da merak edilecek bir konu. Ben inanıyorum ki Isparta kendisine yakışanı yapacaktır ve durması gereken noktada duracaktır’’ şeklinde konuştu. 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...