“Büyük bir cesaret örneği gösteriyoruz”

9 Ekim 2012 18:23

1960 yılından beri hiçbir belediye başkanının cesaret edip giremediği Aksu Caddesi, 6 Mart Caddesi ve İstanbul Caddesi üzerinde bulunan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yenileniyor. Alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra caddeler yine kalıcı asfalt ile kaplaması yapılacak.

Cumartesi günü ilk kazmanın vurulduğu Aksu caddesinde çalışmalar başladı. İlk çalışmanın başlaması nedeni ile ihaleyi alan müteahhit firma birde kurban kesti. Başlı başına büyük bir proje olan bu çalışma başlangıcını Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ilk kazmayı vurarak başlatılmasını sağladı. Belediye böylece bir taşla iki kuş birden vurmanın hesaplarını yapıyor. Yeni yapılacak olan içme suyu hattı ile sağlıksız koşullarda döşenen borular iptal edilirken, deforma ile bozularak kaçan suyu da önlemiş olacak.

Günaydın bu ilk kazma vurma çalışması sırasında yapılacak kazı çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. Günaydın yaptığı açıklamasında, “Eski yerleşim yerlerinin olduğu yerlerde çok ciddi anlamda su kayıplarımız oluyor. İşte bu su kaybının olduğu caddelerimizden bir tanesi de Aksu caddesini de içine alan 6 Mart ve İstanbul caddesinde görülmektedir. Yapacağımız bu çalışmalar ile su kaybımızı önlüyoruz. Ayrıca 1960’da içme suyu hattı olarak döşenen sağlığa elverişli olmayan borularımızı da değiştireceğiz. Bu caddemizde ayrıca yağmur suyu hattımızı da yeniliyoruz. Burada yapacağımız çalışma bizim için baya cesaret istemektedir. Trafik yoğunluğu en yoğun olan caddelerimizden bir tanesi.

Buradan Isparta halkımıza şunu söylemek istiyorum. Halkımız bizim sadece asfalt kaplama çalışması yaptığımızı zannediyor. Aslında biz cadde ve sokaklara girdiğimizde o yolumuzdaki tüm alt yapı sorunlarını da çözerek yolumuzu yeniden trafiğe açıyoruz. Bu güne kadar50 kmiçme suyu hattımızı yeniledik. Bununla birlikte yağmur suyu hattımızında eksikliklerini tamamlıyoruz. Ayrıca kanalizasyon hattımızı da yenileniyor. Bu güne kadar 4400 adet yağmur suyu ızgaralarını yerleştirdik. Bugün buradan başlattığımız projenin uzunluğu3.5 km. bu caddemizde hem içme suyu hem yağmur suyu hem de kanalizasyon çalışmaları yaparak tüm sorunu ortadan kaldırmış olacağız. Bunu yaparken belediyemizin imkanlarını da çok iyi değerlendirmeyi hedefledik. Bayındırlık birim fiyatları ile hesapladığımız zaman trilyonları tutmaktadır. Ancak biz bu çalışmamızı hesaplardan çok daha ucuza gerçekleştiriyoruz. Böylece artan paramızla halkımıza daha fazla hizmet imkanı buluyoruz.

Geldiğim günden beri bu yolda yapacağımız çalışma hakkında çalışmalar yapıyordum. Gerçekten büyük bir cesaret örneği gösteriyoruz. Tabiri yerinde ise şehrimizi ortasından yarıyoruz. Yaptığımız bu çalışma aslında bir dönemde ancak bitecek kadar uzun bir çalışmadır. Ama biz bu çalışmayı çok kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.

 

 

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...