Yalvaç’ta Tarla Günü düzenlendi

23 Temmuz 2014 14:32

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle Yalvaç İlçesi Kuyucak Köyünde yeni nohut çeşitlerinin ve Çetince Köyünde sayılan hızla artan Örtü Altı Yetiştiriciliği tesislerinin tanıtımının yapıldığı tarla günü düzenlendi.

Araştırma, Yayım, Çiftçi bağının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından Koordinatör Araştırma Enstitüleri ile işbirliği yapılarak “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması” projesi yürütülmektedir.

Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Denizli ve İsparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri işbirliğinde “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması” projesinin alt projesi olarak “Geliştirilen Nohut Çeşitlerinin ve Yetiştirme Tekniklerinin Geçit Bölgesi Üreticilerine Yayımı Projesi” yürütülmüştür.

Bu Proje kapsamında Yalvaç İlçesi Kuyucak Köyünde; Azkan, Hisar, Çakır, Yaşa 05 nohut çeşitlerinden oluşan demonstrasyon kurularak çiftçilere tanıtımı yapılmış, nohut çeşitlerinin özellikleri anlatılmıştır. Yapılan tarla gününe Yalvaç ve civar İlçelerden katılan çiftçiler, verim ve hastalıklara dayanıklılık bakımından Azkan çeşidini beğendiklerini belirtmişlerdir.

Ardından, Çetince köyünde son birkaç yılda kurulumlan hızla ilerleyen ve alanı 200 da’ı bulan Örtü Altı Yetiştiriciliğini inceleyen İl Müdürümüz, seracılık yapan çiftçilerimizden Ekrem İnci’ nin serasını gezerek yetiştiricilikte karşılaşılan sorunlar ile çiftçimizden bilgiler aldı.

İl Müdürü Cenk Şölen çiftçilerle yaptığı görüşmede “Nohutla ilgili olarak, bu çalışmaların son derece faydalı olduğunu, İlimizde Araştırma, Yayım, Çiftçi bağının güçlendirilmesi ve tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması amacıyla bu tür çalışmaların yapılmaya devam edeceğini ” söyledi. Ayrıca; “Çetince köyünün Örtü Altı Yetiştiriciliğinde iyi bir noktaya geldiğini belirterek, çiftçilerimizin büyük çoğunluğunun bu işi Antalya da ki seralarda çalışarak öğrendiğini ve şimdi aynı tekniklerle kendi köylerinde seracılık yaptıklarını, bunun ilçemiz için hem iş imkanı hem de maddi bir getirisinin olduğunu, Çetince’ nin bu alanda yükselen bir yıldız haline geldiğini, bu konuda Müdürlüğümüz olarak çiftçilerimize her türlü teknik desteği vereceklerini” dile getirdi.

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...