Romanlara Kuran Kursu açıldı

23 Temmuz 2014 14:34

Karakavak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Çelik, Türkiye’de bir ilki başardıklarını ve Vatan Mahallesi’nde ikamet eden romanlara Kuran Kursu açtıklarını bildirdi. Çelik, projeyi Diyanet İşleri Başkanlığı ile yürüttüklerini ve yarın bir yetkilinin gelerek yerinde inceleme yapacağını söyledi.

Vatan Mahallesi’nde ikamet eden roman vatandaşlara Kuran Kursu açıldı. Karakavak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Çelik’in gayretleriyle hayata geçirilen Kuran Kursunda hedef kitle; küçük yaştaki roman çocukları. Projeyi Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüklerini ve sürekli kendilerinden fotoğraf ve kursla ilgili bilgi alındığını ifade eden Çelik, ‘’Hayırsever bir vatandaş bize bina verdi. Biz de tadilatını yaptırdık. Daha sonra Müftülüğe müracaat ettik. Bize bir tane hoca verdiler. Şuanda orada 15 kayıtlı kız öğrencimiz Kur’an-ı Kerim öğreniyor. Bu Türkiye’de bir ilk’’ dedi.

‘’DIŞLANAN ROMANLARI TOPLUMA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ’’

Öte yandan Roman açılımı kapsamında böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Çelik, şunları söyledi; ‘’Bunca yıl bu vatandaşlarımız dışlandı. Onların ne içine ne vardır, ne yoktur, kimdir diye sormamışız. Gittiğimizde bize çok ilgi gösterdiler. Bizi demek hatırlıyormuşsunuz dediler. Biz onların ufak tefek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı burayla ilgili bizden bilgi istedi. Biz de o amaçla Salı günü Bayram öncesi onlara kıyafet yardımı yapacağız. Yaz Kur’an Kursu bittikten sonra yetişkinlere vereceğiz. Kurslarımız 12 ay boyunca devam edeceğiz. 70 aile var. Yaklaşık 200 kişi yaşıyor.

‘’ÖNCEDEN KÜFÜR EDEN ÇOCUKLAR ŞİMDİ SAYGIDAN KIRILACAKLAR’’

Müftü Yardımcılarımız da gelerek akşamları erkeklerle sohbet ediyorlar. Yılda biz  3-4 kişiyi eğitsek bizim için sevindiricidir. Ben oraya gittiğimde çocuklar saygıyla dede diyerek yaklaşıyorlar. Önceden gittiğimizde küfür ederler ve taş atarlardı. Ama sevgiyle yaklaştığımız için onların da sevgisini kazandık. Başarılı olanlara ödül vereceğiz diyoruz. Onlara her gün 4 saat eğitim veriyoruz. Zafer Mahallesi’nde de açıldı ancak başarılı olamadı. Hitap çok önemli. Ben haftada 3 sefer oraya giderim. Her gittiğimde elim dolu giderim. Çocuklarla sohbet ederim. Binaya zarar vermeyin. Burası Allah’ın evi. Buraya zarar verirseniz Allah’ta sizlere zarar verir derim. Bunları nasihat ve öğütle anlatıyoruz. Koyduğumuz bir şey 1,5 aydır yerinden kalkmadı. Buranın dokümanlarını ve fotoğraflarını Diyanet İşleri Başkanlığı istemiş. Salı günü saat 10.00’da bir etkinlik düzenlenecek.’’

 

 

Bu haber 579 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...