Isparta tarımının yeni gözdesi

23 Temmuz 2014 14:59

Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Ispartalı üreticiler Antalya’ya giderek Örtü Altı Yetiştiriciliği’ni öğrendi. Şimdi ilimizde hızla yayılan bu yetiştiricilik türü Isparta’nın en önemli geçim kaynakları arasına girdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, ilimizde sayıları hızla artan Örtü Altı Yetiştiriciliği tesislerinin Isparta için öneminden bahsetti. Tarımsal yeniliklerin Isparta’yı diğer illerden her zaman ayıracağını ve üreticilerin de beklentilerini karşılayacağını belirten Şölen, ‘’Örtü Altı Yetiştiriciliği son birkaç yılda kurulumları hızla ilerledi ve alanı 200 dekarı buldu. İlimizde Araştırma, Yayım, Çiftçi bağının güçlendirilmesi ve tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması çok önemli.

‘’BU ALANDA YÜKSELEN BİR YILDIZ HALİNDE GELDİK’’

Bu konuda Çetince Köyü Örtü Altı Yetiştiriciliğinde iyi bir noktaya geldi. Çiftçilerimizin büyük çoğunluğu bu işi Antalya da ki seralarda çalışarak öğrendi ve şimdi aynı tekniklerle kendi köylerinde yapıyorlar. Bunun önce Beldemiz sonra da ilimiz için önemi büyük. Burada aynı zamanda hem iş imkânı hem de maddi bir getiri ortaya çıktı. Çetince bu alanda yükselen bir yıldız haline geldi. Bu konuda Müdürlüğümüz olarak çiftçilerimize her türlü teknik desteği vereceğiz’’ diye konuştu.

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...