‘’Siyasetin fır döndüsü!’’

23 Temmuz 2014 15:02

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun Isparta ziyaretinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çizgi karakter Bahattin’e benzetmesi sonrası açtı ağzını yumdu gözünü Şenol, ‘’Eleştirdiği bir Bahaddin kadar dik duruşu yok. Kendisi siyasetin fır döndüsü’’ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz Cuma Isparta’ya yaptığı ve muhalefeti eleştirdiği ziyaretin yankıları sürüyor. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Soylu’nun 40 yıllık AK Partiliymiş gibi davrandığını daha önce Recep Tayip Erdoğan hakkında söylediği sözlerin hala hafızalarda olduğunu hatırlattı. Soylu’nun Isparta’ya bilerek ve sıklıkla geldiğini ve Demokrat kökenli insanların oylarını almaya çalıştığını ileri süren Şenol, şunları söyledi;

‘’GÖREN 40 YILLIK AKP’Lİ ZANNEDER’’

Süleyman Soylu DP Genel Başkanlığından AKP’ye devşirilen ilginç bir tip. 28 Şubat’ta Demirel’e çatarak bir demeç vermişti. Şimdi de hem Cumhurbaşkanı adayımıza hem de Genel Başkanımıza hakaret ediyor. Kraldan çok kralcı! Gören 40 yıllık AKP’li zanneder. Sanki Tayyip’le birlikte AKP’yi kuranlardan zannedersiniz. Hâlbuki Numan Kurtulmuş’la ortak özellikleri vardır; İkisi de bir partide Genel Başkanlık yapmış ve davalarına ihanet etmişlerdir.

‘’50’SİNDEN SONRA TENEŞİR PAKLAR!’’

Sen Demokrat Parti ve Demirel geleneğinden gel, siyasi varlığını ona borçlu olduğunu söyle sonra davanı sat. Ne oldu da AKP’ye gittiniz? İkisi de zamanında başbakanı eleştirmediler mi? ‘50’sinden sonra teneşir paklar’ derler ya sen 40 yıllık fikrini bırak Tayyip Erdoğan’ın fikrine yanaş, o fikrin uzun süredir savunucusu gibi konuş. Sonra gel Isparta’da Sayın Kılıçdaroğlu’nu ahlaksızlıkla suçla. Sen kendi partini satan adamsın! Kendi partisini maddi ve manevi içini boşaltan sen değil misin? Siyasi ahlaksız bir yapıdayken geliyorsun başkalarını eleştiriyorsun.

‘’ELEŞTİRDİĞİ BAHATTİN KADAR BİLE DİK DURUŞU YOK!’’

Sonra Isparta’da adayımız Ekmeleddin Beyi ‘Bahaddin’e’ benzetmiş. Ben araştırdım. Bahaddin’in olumsuz bir özelliği yok. Eleştirdiği şeyin bile ne olduğunu bilmiyor.

Kendisi bir Bahaddin bile olamamış. Eleştirdiği bir Bahaddin kadar dik duruşu yok. Kendisi siyasetin fır döndüsü. Bir partinin üyesi başka bir partiye geçebilir. Ama bir partinin lideri başka bir yere geçtiği zaman başka şey arayacaksın. Davasını satmış, siyaseten fır döndülük yapmış demektir. Numan Kurtulmuş için de aynı şey söylenebilir.

‘’DP TABANINI ETKİLEMEK İÇİN BİLEREK GELİYOR

AMA ARKASINDA BİR TANE DP’Lİ YOK!’’

Soylu, Demokrat Parti tabanını etkilemek için Isparta’ya geliyor. Bence Demokrat Partililer Süleyman Soylu yanlarına gelince kovsunlar. ‘Sen bu partiyi satan ve partinin içini boşaltan adamsın’ desinler. Zaten bakarsanız kendisine inanan ve güvenen hiçbir Demokrat Partili arkasında değil.

‘’SOYLU’NUN BİR LAFI HIRSIZLIĞI ÇOK GÜZEL VURGULUYOR’’

Ayrıca Soylu ve Numan Kurtulmuş’un Tayyip Erdoğan hakkında çok ağır lafları var; ‘Harun gibi geldiler Karun gibi gidecekler’ dediler. Bu laf hırsızlığı çok güzel vurguluyor. Demek ki kendileri de Harun gibi gelip Karun gibi gitmek istiyorlar.’’

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...