“Filistin Halkının Yanındayız”

23 Temmuz 2014 15:05

Isparta Gönüllü Kültür Teşekküllerinin oluşturduğu Gül Platformu İsrail'in Filistin'e Gazze'ye düzenlediği kara saldırısına tepki gösterdi.

Gül Platformu adına açıklama yapan Halil Elitok, " Müslümanları katleden İsrail'e dur demek için, Filistin halkının ve haklı davasının yanındayız" dedi.

Yapılan basın toplantısında konuşan Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri Tertip Komitesi Başkanı ve Emekli Müftü Halil Elitok şunları söyledi; "Siyonist terör rejimi İsrail Devletinin başlattığı ve yüzlerce şehit ve yaralıya yol açtığı savaşa karşı destan yazan Gazze halkının şu anda, şimdiye kadar görülmemiş dayanışma, kaynaşma, vahdet ve birlik örneğinin yanında olduğumuzu göstermek üzere; İsrail Devletine Isparta Sivil Toplum Kuruluşları ve Gönüllü Kültür Teşekkülleri olarak tepkimizi ortaya koymak için Gül Platformu adına basın açıklamasını yapmak üzere karşınıza çıkmış bulunuyoruz.

Zulümlere dur demek için, Kadın, Çocuk ve yaşlı demeden gözü dönmüşçesine Müslümanları katleden İsrail'e dur demek için, Filistin halkının ve haklı davasının yanında olduğumuzu belirtmek için buradayız. Dünya zalimlerin yıkılıp gittikleri tarih sayfalarıyla doludur. Rabbimiz İbrahim Suresi 42. Ayeti Kerimede bize şöyle buyuruyor; "Rabbimiz sebat eden, direnen Müslüman kullarına vaad ettiği güzel günleri bir gün verecektir. Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. O onları gözlerin donup kalacağı bir güne ertelemektedir’

Bizler zalimlerin yüzlerine zulümlerini haykırmak ve onların kirlettikleri beldelerimizde onlara karşı mücadele etmekle yükümlüyüz. Allah'ı bir, dini bir, Kitabı bir, Peygamberi bir olan ve Allah'ın emriyle kardeş olmaları gereken Müslümanların birbirleriyle çatışıyor olması hiç şüphesiz üzerinde önemle düşünülmesi gereken bir durumdur. Çünkü Kuran'a göre müminlerin birlik olmaları farzdır. Ayetlerde şöyle buyrulur: "Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın." (Al - i İmran Suresi, 103) "Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah'tan korkup - sakının; umulur ki, esirgenirsiniz" (Hucurat Suresi, 10)

"Allah'a ve Resulü'ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider." (Enfal Suresi, 46).

İşte bugün de bu bilinçle İslam Dünyasının kendi aralarındaki ikiliklere, ayrılıklara son vererek birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini bu olaylar ortaya koymaktadır. Bizse; Allah 'tan katledilen kardeşlerimizin şehadetlerini kabul buyurmasını diliyor, Siyonist zalimleri lanetliyor ve mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve olacağımızı, onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz."

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...