ITSO, bölgesel işbirliğine devam ediyor

23 Temmuz 2014 15:13

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın Burdur’da yaptığı ortak yönetim kurulu toplantısında iki ilin işbirliğinin geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve devamlılığıyla ilgili konular konuşularak, bölgenin ortak sorunları tartışıldı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, ilin ekonomisinin Antalya ve Burdur ile birlikte bölgesel olarak güçlenmesi, tarım ve turizm alanlarında markalaşması ve sorunların güçbirliği içinde çözülmesi amacıyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan sonra Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile de ortak yönetim kurulu toplantısı yaptı. Burdur’da BUTSO Başkanı Yusuf Keyik ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde yapılan ortak yönetim kurulu toplantısına, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.  

Toplantıda, Isparta ve Burdur’un ulaşım, tarım, turizm ve ekonomi konularında birbirini tamamlayıcı özellikleri, illerin ortak sorunları ve çözümleriyle ilgili izlenecek yollar konuşuldu.

Isparta ile Burdur’un mesafe olarak birbirine yakın olması dolayısıyla sorunlarının ve çözüm önerileri bakımından çok fazla ortak yönü olduğunu belirten ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen,”Isparta, Burdur ve Antalya illerimiz Batı Akdeniz Bölgesi’nde yer alıyor. Burdur ve Isparta Türkiye’nin birbirine en yakın ve sınırı olmayan iki ili. Dolayısıyla sorunlarımız ve çözümlerimiz ortak. Isparta ve Burdur olarak güçbirliği oluşturup sorunlarımızı ortak platformda dile getirirsek çözüme kısa yoldan ulaşırız. Öte yandan birçok yönüyle bizden çok daha ileride olan Antalya’nın da gücünden faydalanabiliriz.”dedi. 

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik ise ITSO Yönetiminin  böyle bir toplantıya katılmasından dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti. Burdur olarak Isparta ile her türlü işbirliği ve projeye hazır olduğunu belirten Başkan Keyik , “İki ilimizin sorunlarının çoğunun ortak olduğunu biliyoruz. Bölgesel anlamda güçlenmek istiyorsak birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu toplantıda bizlerin ortak hareket edebileceğinin en güzel göstergesidir. Antalya-Isparta ve Burdur olarak bir bütün konumundayız. Birlikteliğimizi güçbirliği oluşturarak sorunların çözümüne öyle yaklaşmalıyız. “dedi.

TOPLANTIDA ÖNE ÇIKAN KONULAR ANA BAŞLIKLARI İLE ŞÖYLE:

Üniversitelerimizin ilimizdeki yeri

Ekonomik gelişim sürecinde; SDÜ ile MAKÜ’nün yeri ve sektörlerimize katkılarının görüşülmesi.

Üniversite – Sanayici işbirliğinin görüşülmesi.

Pazarcı ve Esnaflar arasında yaşanan sorunların görüşülmesi.

Ortaklık kültürünün teşvik edilmesi.

Ortak işbirliği ve rekabet kültürünün yaygınlaştırılmasının görüşülmesi.

Isparta OSB ile Burdur Sanayisinin kaynaştırılmasının görüşülmesi.

Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi

Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi ile Burdur 2.OSB arasındaki alanın “Organize Sanayi Bölgesi Gelişim Alanı” olarak deklare edilmesi teklifinin görüşülmesi.

OSB sınırları içerisinde yer alan Fuar Alanının “Göller Bölgesi Fuar Alanı” olarak teklif edilmesi ve ortaklaşa hayata geçirilmesinin görüşülmesi.

Mali Destek Kurumları, v.b. kurumlar ile ilgili görüşme

BAKA Kalkınma Ajansı nezdinde; beklentilerin görüşülmesi

Bölge sanayicisinin kalkınma Ajans desteklerinden azami derece istifadesi için ortak Proje Destek Birimi’nin oluşturulması teklifi

Proje Destek Birimi ile Kalkınma Ajansları, Tübitak, AB v.d. destek kuruluşlarından azami ölçüde istifade sağlanması, bu sayede sanayicimize katkı, illerimize de yeni çehre kazandırılmasının görüşülmesi

BAGEV-Batı Akdeniz Ekonomini Geliştirme Vakfının etkin kullanımı

EXPO-2016 Antalya’nın Bölgesel özellikleri

Expo 2016 Nedir?

Expo 2016; Bölgesel açılımı gerçekleştire bilecek midir?

Burdur ve Isparta Expo 2016’nın neresinde yer alacaktır?

Expo 2016 İşbirliği ve tanıtım çalışmaları nasıl sağlanacaktır?

KARACAÖREN BARAJI:

-Karacaören Barajından Antalya içme suyu projesi ve balıkçılık işletmeleri sorunu.

 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...