Kartal Başçavuş´u kaybettik

23 Temmuz 2014 15:14

Kıbrıs Gazisi, Komando ve sporcu kişiliği, samimi ve arkadaş canlısı tavırları ile Isparta'nın tanınmış simalarından HASAN HİSARARDINLI hayatını kaybetti.

Kendisini Hayatın İçinden kitaplarıyla ve mahallî gazetelerdeki yazılarıyla tanıdığımız Yalvaçlı Çorapsız Yakup’un oğlu Hasan Hisarardınlı, emekli P. Komando başçavuş ve aynı zamanda şair ve yazardı. 1949 senesinde Yalvaç’ta doğdu. İlkokulu ve Ortaokulu Yalvaç’ta okudu. Ardından kara astsubay sınıf hazırlama Okulu’nda tahsilini tamamladı ve 1968 yılında astsubay olarak göreve başladı. Yurdun değişik yerlerinde ve Kıbrıs’ta 28 yıl başarılı hizmetler verdikten sonra 1996 senesinde emekliye ayrıldı ve Isparta’ya yerleşti.

KARTAL ASKERİ MALZEME DÜKKANI VARDI

Öte yandan Tuhafiyeciler Sitesi’ndeki bodrum katında Kartal Askeri Malzeme dükkânı vardı. Bu dükkân hem ticarethane hem sohbet yeri gibi dolup boşalıyordu. Çocukluk yıllarında şiire ve yazı yazmaya başlayan Hasan Hisarardınlı, yaklaşık 20 yıldır sanat ve edebiyatın içerisinde yer alıyordu. Hisarardınlı’nın cenazesi dün ikindi namazına müteakip Mimar Sinan Camiinden kaldırıldı.

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...