“Bu millet senin gibileri iyi tanır”

23 Temmuz 2014 15:17

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, siyasetteki en sert açıklamasını AKP’li Soylu’ya yaptı: “Gömlek değiştiren Genel Başkan Yardımcısı, Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’ye laf söyleme hadsizliğini göstermiş, siyasi ahlakla seviyeyle asla bağdaşmayan üslupla, adeta kulaktan zehirlenip ağzından ishal olmuşçasına seviyeyi düşürmüştür.”

Partisinin Cuma günü düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Isparta’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirmişti. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Soylu’nun sözlerine sert bir şekilde yanıt verdi. Soylu’nun Isparta’da milletin hafızası ile alay edercesine değerlendirmeler yaptığını belirten Yalçın, “AKP hükümeti ve  Genel Başkanına yaranmak için yaptığın konuşmada  Isparta da olduğunu unutmuş haddini aşan açıklamalarda bulunmuştur” dedi.

MODASI GEÇMİŞ SİYASETÇİ

Soylu’nun gömlek değiştiren bir Genel Başkan Yardımcısı olduğunu ifade eden Yalçın, şunları söyledi: “Sayın Soylu Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeliye laf söyleme hadsizliğini göstermiş siyasi ahlakla seviyeyle asla bağdaşmayan üslupla adeta kulaktan zehirlenip ağızından ishal olmuşçasına seviyeyi düşürmüş 57. hükümet dönemini anlatırken ‘sen Rahşan Ecevit’in etekleri altına girdin’ deme densizliğinde bulunmuştur. Siyasette ilkesizliğin diz boyu olduğu dönemde geçmişte çok ağır eleştiriler yaptığın çarkıfeleğe benzettiğin ve bir gün kıratın iktidarında gökkubbeyi başına yıkacağız, boyan döküldü, bu yolsuzlukların hesabını biz soracağız dediğin kişiyi şimdi dünya lideri olarak tanıyor onu genel başkanın olarak kabul ediyorsun sonra da etek altı siyasetten bahsediyorsun. AKP Genel Başkan Yardımcısı her yerde kendine yakışan bu siyaseti yapabilirsin ama bizlere, ülkücülere hele hele de Sayın Genel Başkanımıza dil uzatma, bu millet senin gibi gittikleri yerde yer edinmek için her türlü kılıktan kılığa giren modası geçmiş siyasetçileri iyi tanır. Kendine prim yapmak istiyorsan bunu sizde karşılığı olan stratejik ortaklarınız, açılım yol arkadaşlarınız adeta kurtarıcı olarak gördüğünüz Bölücü başı, Barzani, Talabani, üzerinden yapmalısın.

CESARETİN VARSA ERDOĞAN’A HESAP SOR

Konuşmasında “Isparta her türlü oyunlara direnen şehirdir.” demiştir. Evet AKP Genel Başkan Yardımcısı Isparta şanlı tarihine ve siyasi geçmişine uygun olarak sizin bu basit oyunlarınıza gelmeyecek ve size gereken dersi 10 Ağustos da verecektir. Bu ülkede Menderese yapılanlar, Süleyman Demirel e zulüm yapanlardan bahsetmişsin. Sayın Genel Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel e zulüm yapılmıştır. Meydanlarda yuhalatılmıştır. Bunları yapan ve yaptıran senin Genel Başkanın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Burada oy avcılığı için Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel in üzerinden siyaset yapıyorsun. Eğer sen samimi isen Sayın Demirel e yapılanlardan hesap soracak cesaretin varsa git Genel başkanın Recep Tayyip Erdoğan a sor da görelim senin cesaretini.

 NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYEMEYEN C.BAŞKANI OLMAMALI

Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Pr . Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu na bazı benzetmeler de bulunarak eleştirmeye çalışmışsın, Biz; “Ben Türk Oğlu  Türküm elhamdülillah. Benim Babam da Anamda Türk Allah a şükür. Ama Benim Türklük anlayışım ırkçı bir anlayış değildir. Anadolumuzda farklı menşeilerden olan insanlarımız var. Biz Bin seneden beri bir ve beraber bu topraklarda yaşıyoruz. Ama başkalarının varlığını kabul ederken kendi varlığımızı niye inkar edelim.” “Atatürk ü inkar etmek Türk Tarihini İnkar etmektir”  diyebilen bir adayın cumhurbaşkanı olması gerektiğini söylüyoruz, Bir defa bile Ne Mutlu Türküm diyemeyen birisinin cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini şayet olursa da  bu millete ve aziz şehitlerimize en büyük ceza, Olduğunu söylüyor, size rağmen her türlü baskılara rağmen mücadeleye devam edeceğimizi ifade ediyorum.”

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...