AK Parti İl Başkanı ile ITSO Başkanının söz düellosu

23 Temmuz 2014 15:19

Zabun: “Bu konu üzerinden rol kapma çabasına tahammülüm yok”

Başdeğirmen: “Isparta sorunlarının çözümlerine vesile olmamız acaba hangi tarafında siyaset yapmaktır?”

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki gün bir platformda Isparta sorunları üzerine birbirlerine yüklendiler. AK Parti İl Başkanı Zabun ITSO’yu her konuda objektif davranmamakla suçladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen ise bu söz üzerine sinirlendi ve “Kötü niyetli insanları mutlu ediyorsunuz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen önceki gün fena patladılar. Bir platformda açıklamada bulunan Zabun, sözlerini ITKM üzerinden ITSO’ya getirdi ve ITSO’yu objektif olmamakla suçladı. Bunun üzerine karşı açıklamada bulunan Başdeğirmen belki ilk defa bu denli sinirlendi ve cevap verdi. İşte Zabun ile Başdeğirmen’in Isparta sorunları üzerine yaptıkları mülakat;

“ITSO TÜM SORUNLARA OBJEKTİF YAKLAŞMALI

SADECE BİRKAÇ KONUYA DEĞİL”

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun: Siyaset sadece siyasi partilerin yaptığı bir faaliyet değildir. STK, yerel yönetimlerle gerçekleştirilen bir faaliyettir. Ben orada bir ayrıntıya dikkat çekmek istedim. ITSO bugüne kadar 2 konu üzerinde durdu. Birisi Dereboğazı birisi de teşvik. Sayın Başbakanımız buraya geldi ve bu yol yapılacaktır dedi. Ama bu konu üzerinden rol kapma çabasına tahammülüm yok. Bu yolun proje çalışmaları başladı. Dereboğazı üzerinde oluşturduğunuz hassasiyeti ITKM ile ilgili neden göstermiyorsunuz dedim. Bu sizin gündeminizde yok mu? Bir STK olarak ITSO’nun da bu işin üzerinde odaklanması yerine tüm sorunlara objektifle yaklaşması gerektiğini söyledim. ITKM yıllardır bu şekilde atıl kalması Isparta için zulüm değil mi? STK’ların aynı objektif ölçüler içerisinde tüm meselelere sahip çıkması gerekir. Bunu daha öncede söyledim. Bu yol yapılmalıdır. Türkiye’nin her yerine duble yol yaptığımız gibi Dereboğazı’nı duble yola dönüştürmekte başkasının hayallerinde olabilecek bir şey değildir. Bu yol AK Parti döneminde yapılacaktır. Isparta sürekli teşvik sistemine kapıldı ve algılarını kapattı. Burada algı yanılması oluştu.

“BİZLER SİYASET ÜZERİ VE SİYASET DIŞINDA ÇALIŞAN KİŞİLERİZ”

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen: Siyasi çalışma anlamında sözler söylediniz. 1,5 yıldır görevdeyiz. Böyle bir siyasi bağlantı anlamında bir düşünce varsa yanılma var. Bizler siyaset üzeri ve siyaset dışında çalışan kişileriz. Bizim çalışmalarımıza baktığınızda sadece Dereboğazı değil Isparta’yla ilgili tüm sorunlara parmak basmaya çalışan bir yönetimimiz var. Sizinle 8 bakanımıza gittik. Tabii ki Dereboğazı yolunu ve Konya yolunu söylememiz gerekiyor. Bunlarla ilgili hem Konya Ticaret Odası’yla hem de Antalya Ticaret Odası’yla, 3 gün önce de Burdur Ticaret Odası’yla ortak gündem maddeli yönetim kurulu yaptık. Onun dışında Isparta’nın ticareti, ekonomisi, refah düzeyinin gelişmesiyle alakalı her türlü konularda sizlerle işbirliği yaparak memleketimizin daha iyi duruma gelmesi için çalışmalar yaptık.

“EXPO’YA NEDEN KIZIYORSUNUZ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM!”

Eğer ki biz ITSO olarak hem Konya’yı hem Dereboğazı’nı anlatamazsak burada görevimizi yapmamış olacağız. Dereboğazı yolunun üzerine neden düşüyoruz? EXPO 2016 dediğimiz zaman anlamakta güçlük çekiyorum buna da kızıyorsunuz. EXPO için Antalya’ya devlet 1 milyar TL yatırım yapıyor. Biz bundan neden istifade etmeyelim?  Biz bunu araştırdık ve ilgilendik. Ancak bağlantı yolundaki sıkıntıdan dolayı bundan sıkıntı çekeceğimizi anladık. Antalya Bölge Müdürümüze gittik, Ulaştırma Bakanımızla ne yapabiliriz diye görüştük. Hava yolunda sıkıntılarımız vardı. Gittik bunlarla uğraştık ve bunları çözmeye çalıştık. Bunları da çözdük. THY Genel Müdürü Temel Kotil Isparta’ya geliyor. Uçuşla alakalı sorunlar varsa bunları çözmek için her türlü işlerin içerisindeyiz. THY Genel Müdürünün Isparta’ya gelmesi, uçuşlardaki sorunları anlatmamız ve çözümlerine vesile olmamız acaba hangi tarafında siyaset yapmaktır? Memleket için gerekeni yapılmasını gece gündüz demeden ekip olarak yapmaya çalışıyoruz.

“DEVLETİN 78 KM’LİK DUBLE YOLLA SIKINTI ÇEKMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Devlete yük gelecek diyorsunuz. Devletimiz o kadar güçlü ki, Erzurum’da tünele 500 milyon TL harcıyor. Buradaki 78 km’lik yolda devletimizin sıkıntı çekmesi mümkün değil. Buradan11 kmyapılıp Ağlasun’dan geçilip tekrar Burdur yolundan dönüp Düden’den tekrar Isparta yoluna bağlanıp gitmek mi mantıklı yoksa bir an önce 78 km’lik kalan kısmın yapılıp bir an önce Aksu’ya inip 18 milyon turistten katkı sağlamamız mı önemli? 18 milyon turist gelecek yerden acaba 1 milyon turisti neden Isparta’ya çekmeyelim? Teşvik konusunda ITSO yanlış anlattı diyorsunuz biz hiçbir şeyi yanlış anlatmayız.

ITKM ISPARTA’YI İLGİLENDİRMİYOR MU?

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun: Bunları elbirliği ile yürüttük. Bunların çözülmesi noktasında gerek milletvekili gerekse bakanlık düzeyinde biz sağladık. Ama biz maalesef ITSO’dan ITKM ile ilgili bir açıklama duymadık. Bu Isparta’yı ilgilendirmiyor mu?

“KÖTÜ NİYETLİ İNSANLARI MUTLU EDİYORSUNUZ!”

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen: Sadece ITKM ve diğer birçok sorunla ilgili Belediye Başkanımızla belki 40 sefer toplantı yaptık. Bunların hepsini basın yoluyla anlatmak zorunda değiliz. Şuanda tren yoluyla ilgili de çalışıyoruz. Bunu basın yoluyla açıklamadık. Şuanda Isparta’dan Eskişehir’e kadar açık olan yolumuzu çalıştırıp, hızlı trenle oradan İstanbul ve Ankara’ya nasıl aktarılabilir, bunun çalışması içerisindeyiz. Her şeyi basın yoluyla anlatmaya çalışırsak anlamı yok. Biz bitirdikten sonra anlatmaya çalışıyoruz. Biz sizinle her yerde oturup konuşabilecek insanlarız. Biz birlik ve beraberlik içinde olamazsak bu memlekete hizmet edemeyiz. Lütfen konuları karşılıklı çözelim diye size 3 gün şifaen konuştuk. Ben sizden şunu beklerdim; Biz ITSO ile gerekli çalışmaları yapıyoruz. O anda biz onu söylemişiz ama Isparta’nın gelişmesi için beraber çalışmalar yapıyoruz. Çünkü daha önce çalışmalarımızdan memnun olduğunuzu söylemiştiniz. Sadece Dereboğazı yolunu bizim istemememizden dolayı rahatsızlık duymanız bizi üzdü. Kırıcı olmanın bize vereceği bir şey yok. Basın yoluyla yaptığımız zaman bazı kişiler var. İki kurumun arasında sorun olsun da mutlu olalım diye düşünen insanlar varsa bunları mutlu etmeyelim. Sizinle her yerde birlikteyiz. Sizden ricam kötü niyetli insanları mutlu etmeyelim.

“KUSURA BAKMAYIN BU ÜLKENİN LİDERİNE SAHİP ÇIKMALISINIZ”

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun: ITSO’nun olumlu çalışmalarından rahatsız değiliz. Biz siyaset üstü kavramını kabul etmiyoruz. Siyaset tamamen ilgilendiren bir husustur. Sayın Başdeğirmen’in saydığı konularda bizzat ben vardım. Bunların hiçbirisinden rahatsız değiliz. Sayın Başdeğirmen basın önünde bazı şeyleri dile getirirken, her şeyin dile getirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Yerel aktörlerin kusura bakmasınlar bu ülkenin liderine sahip çıkmalarını istiyoruz.

 

 

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...