Müftülükten açıklama geldi

24 Temmuz 2014 15:29

İl Müftüsü M. Emin Avcı, Karakavak Camii civarında fuhuş yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Avcı’nın konu ile ilgili açıklaması şöyle: “Karakavak Mahallesi Camiinde vuku bulduğu iddia edilen haberlerle ilgili olarak cami imam hatibi Mehmet UYSAL'IN ifadesine başvurulmuştur.

İmam Hatip Mehmet UYSAL ifadesinde; haber metninde belirtildiği şekilde mahalle sakinlerinden olmayan ve yaşları genç olan söz konusu bu kişilerin, cami tuvaletlerini uzun süre kullandıklarının doğru olduğunu, ama asla cami civarında fuhuş yapıldığı iddiasının kabul edilebilir olmadığını, tuvaletleri uzun süre kullanan bu kişilerin cemaati rahatsız etmesi dolayısıyla daha önce emniyete şikayet edildiğini ve bunun üzerine emniyetçe alınarak götürülmüşse de işin mahiyetinin ne olduğuna dair bilgi alınamadığını belirtmiştir.

Kanaatimizce söz konusu şahısların, caminin tuvaletlerini uzun süre kullanmaları cami cemaatinden bazılarını rahatsız etmiştir. Bu durum da, cami cemaatinden bazılarının zihninde kasti aşan ve asla ispatı olmayan vehimlerin oluşmasına sebebiyet vermiştir.

Ayrıca, son günlerde emniyet müdürlüğü ekiplerinin cami etrafında sıkı kontroller yapması dolayısıyla malum şahısların cami etrafından uzaklaştığı ve bu gün itibariyle de cami ve çevresinde olumsuz bir durumun olmadığı anlaşılmıştır.

Bilgilerinize arz ederim”.

 

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...