“İntikam güdüsüyle adalet bulunamaz!”

24 Temmuz 2014 15:38

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, emniyet görevlilerine yönelik operasyonlar nedeniyle Başbakan Erdoğan’a sert çıktı. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın talimat verip talimatla operasyonları başlatmasını doğru bulmuyoruz. İntikam güdüsüyle adalet bulunamaz.  Sen yolsuzluk yaptın onlar ortaya çıkardı. Onların bu yasal görevi. Yapmasalar suç işlerlerdi zaten" dedi.

Isparta'ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçradoğlu, Isparta ziyaretinde partisine uğramayı ihmal etmedi. Kılıçdaroğlu, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

BU DEMOKARSİ YAPAY DEMOKRASİDİR

Ergenekon, Balyoz  gibi operasyonlar başladığında gece yarısı evlerin basıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Biz o zaman da bunun  doğru olmadığını insanların evrensel hukuktan kaynaklanan hakları olduğunu söyledik.  Bir insanın ifadesini almak isterseniz savcıya söylersiniz. Emniyet gider, habere verir kendisi gelir ifadesini verir. Tutuklanmasını gerektiren durum varsa gerekli dökümanlarla mahkemeye gider. Polisler için yapılan operasyonlar için de tavrımız aynı. Sabaha karşı eşlerinin çoluk çocuklarının önünde gözaltına alınması, ellerinin kiminin önden kiminin arkadan kelepçelenmesi  onların sorgulanmak üzere bir yerlere götürülmesini insan hakları açısından doğru bulmuyoruz. Dikkat ederseniz biz düşüncesi ne olursa olsun görüşü ne olursa olsun insan hakları çerçevesinde aynı şeyleri düşünüyoruz. Onlar yaptılar buna da yapsın diyorlar. Biz buna da karşıyız. Orada da burada da hata vardır. Biz insan haklarından yana olmak zorundayız biz sabahın köründe evlerimizin basılmasını, çoluk çocuğumuzun yataktan kaldırılmasını istemeyiz. Eğer bir demokrasi de bunlar yapılıyorsa o demokrasi yapay demokrasidir" dedi.  

İNTİKAM GÜDÜSÜYLE ADALET BULUNMAZ

Yapılan son operasyonların  17 ve 25 Aralık operasyonlarını kapatmaya yönelik veya onlardan intikam almaya yönelikse bunun  tamamen  yanlış olduğunu ileten Kılıçdaroğlu, "Dünyanın hangi yerinde yolsuzluk yapanları yakalayanlardan hesap sorulmuştur? Tam tersine siyasilerin özellikle demokrasilerde hesap verme yükümlülüğü var. Hem yolsuzluk yapacaksın  yolsuzluğun açığa çıkacak açığa çıkaranlardan intikam alacak devletin gücünü kullanacaksın bunu doğru bulmuyoruz. Bizim dünya görüşümüz belli. Cumhuriyetin temel ilkelerine, demokrasiye bağlı bir partiyiz. İnsan haklarının gelişmesini isteriz. Kimliği inancı ne olursa olsun herkese saygılı bir partiyiz. Bu çerçevede olaylara bakılması kanaatindeyim.   Erdoğan'ın talimat verip talimatla operasyonları başlatmasını doğru bulmuyoruz. Kin üzerinden adalet bulunamaz kin eksenli adalet güdülemez. İntikam güdüsüyle adalet bulunamaz.  Sen bana bunu yaptım ben de sana bunu yapıyorum. Sen yolsuzluk yaptın onlar ortaya çıkardı. Onların bu yasal görevi. Yapmasalar suç işlerlerdi zaten. Bu tür operasyonları doğru bulmuyoruz. Varsa birşey savcılar harekete geçer telefon ederler otururlar gelirler ifadesini alırlar. Varsa gerçekten ciddi deliller gönderirsiniz mahkemeye mahkeme tutuklama kararı verir. Biz de neyin ne olduğu öğrenmiş oluruz. Kin üzerinden intikam alma düşüncesiyle devlet harekete geçirilmez. Devletin kuralları vardır.Birisinin avukat tutacak parası yoksa dahi ona avukat  tutar ve parasını devlet öder. Çünkü insan hakkının gereği olarak. Siz bunun tam tersini yapıyorsunuz. Bir kişiyi çocuklarının önünde arkadan kelepçeleyeceksiniz. O çocuklar devlete saygı duymazlar.  Böyle devlet olmaz." şeklinde konuştu.

BİR BABA OĞLUYLA RÜŞVET PAZARLIĞI YAPMAZ 

Paralelci  söylemine ilişkin olarak bir gazetecinin sorusuna da Kılıçdaroğlu,  şu yanıtı verdi: "17 Aralık operasyonundan sonra Erdoğan çıktı 'Bana darbe yapmak istediler Darbeyi yapanlarda paralelcilerdir' dedi. Darbe olup olmadığını bilmiyoruz. Ama ben kendisine sordum. Senin bakanının koluna 700 milyarlık saati paralelciler mi taktı? Tık yok. Bakanını çocuklarının evlerine boy boy kasaları paralelciler mi koydu? Senin bankanın genel müdürün evindeki ayakkabı kutusuna milyon dolarları paralelciler mi koydu? Bunlardan ses yok. Haramzadeler , haramla beslenenler bu sorulara cevap veremez. O nedenle önce çıkacaksın bu millete hesabını vereceksin. Hesap vereceksin ki biz bilelim. Evet  hiçbirşeyden korkmuyor boğazından haram lokma inmemiş. Ben her türlü hesabı veririm demiyor. Demekki haram yiyor. Bunun için mal varlığın açıklayamıyor. Sadece o mu? Çocukları da yiyor. Bir baba oğluyla rüşvet pazarlığı yapmaz. Oğluyla oturdu rüşvet pazarlığı yaptı. '10 milyon dolar alma  ne kadar söz verdilerse o kadar al yakında kucağımıza oturacaklar' diyor . Allah gözünüzü doyursun. Milyonları götürdüler hala doymuyorlar. Şimdi yolsuzluğu ortaya çıkaranlardan intikam almak istiyorlar. Ama gözümüz kulağımız hepsinin üzerinde olacak.

BEDEL ÖDENECEKSE ÖNCE BEN ÖDEYECEĞİM

 Biz ayrım yapmadık.  Haksızlığa uğrayan kim olursa olsun onun yanında olduk. Batman'da belediye başkanları tutuklanmış, kelepçelenmiş, sıraya dizilip fotoğrafları çekilip servis edilmişti. Yine biz karşı çıktık. Hiçbiri CHP'li belediye başkanı değil. Halkın oylarıyla seçilen belediye başkanı bu şekilde gözaltına alınmaz . Adalet kavramını içini boşaltıyorsunuz dedik. Bu ülkeye demokrasiyi biz getirdik ve demokrasiyi koruyacağız. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli önce genel başkan olarak ben ödeyeceğim. Kimse endişe etmesin."

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...