“Bu seçim Türk Halkının önüne konulmuş çok önemli bir imkan”

24 Temmuz 2014 15:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta ziyaretinde İsrail’in Gazze saldırısını eleştirdi ve sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Mısır Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı; Dedi ki ‘Biz Filistin’le İsrail’i barıştıracağız, 2012’deki şartlarda uzlaştık. Ama Türkiye bizim uzlaşmamızı engelledi’ dedi. Erdoğan’ın elleri kanlıdır” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur’da katılacağı bir program öncesi Isparta’ya geldi. Kılıçdaroğlu ilk olarak çarşı merkezinde otobüsüyle kısa bir şehir turu attı ve ardından da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

“BELEDİYEYİ ZİYARET ETME DEVLET ADAMLIĞINI GÖSTEREMEDİLER!”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Belediyeyi ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iktidarı şikayet etti. Günaydın, “Belediyeyi ziyaret edenler devlet adamı hüviyetindeki insanlardır. Siz MHP’li bir Belediyeyi ziyaret ettiniz. Gönülden teşekkür ediyorum. Bize bugüne kadar ‘Siz bizden değilsiniz’ şeklinde ayrımcılık yaptılar. Seçimden önce tüm bakanlar Isparta’ya geldi. Buraya gelmeyen kalmadı. Seçimden önce 3’er 5’er gelmeye başladılar. Ben bir ara Bakanlar Kurulunu Isparta’da yapsalar iyi olur demiştim. Fakat hiçbiri Belediyeyi ziyaret etme devlet adamlığını gösteremediler! Bu çok önemli bir konu. Çeşitli bahaneler uydurdular. Bunun bir üslubu vardır. CHP İl Başkanımız sizin geleceğinizi haber verdi. Biz de karşılamaya gittik. Siz bizim için çok önemlisiniz. Misafirimizsiniz.  Bu bakımdan çok önemli sizin ziyaretiniz. Gönlümüze neşe kattınız. Daha nice günlerde sizi Isparta’da görmeyi arzu ederiz” dedi.

“LAFTAN BAŞKA BİRŞEY YAPMIYORLAR”

Öte yandan İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıyı da gündemine alan Başkan Günaydın, “Bizim öz Müslüman kardeşlerimiz şu anda öldürülüyor. İktidar lafla sözle ifade edip gerisini getirme cürretinde bile bulunmuyor. Hergün 100 insan ölüyor. Sayı 650’yi geçmiş durumda. Bu konuda komşuyuz diyor duyarlılık göstermiyor. Bu arada İsrail devletini esefle kınıyorum. Savunmasız insanları öldürmeyi, yok etmeyi marifet sayan bir devlet. Onları destekleyenleri de İsral’i de devlet olarak görmüyorum. Sonunda onlar yaptıklarının cezasını çekecekler” diye konuştu.

Daha sonra Günaydın’ın çok güzel bir açıklama yaptığına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çok güzel bir konuşma yaptınız. Belediyeyi ziyaret etmekten son derece mutluyuz. Çünkü siz sadece partiniz mensuplarının değil tüm Isparta’nın Belediye Başkanısınız. Sonuçta partinizin kazanmasıyla Belediye Başkanı oldunuz. Biz böyle bakıyoruz. Sizin nasıl hizmet verdiğinizi biliyoruz. Ayrım yapmıyorsunuz. Bizi çok mutlu ediyor” dedi. Bu arada Gazze’ye yapılan saldırılar hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; “Ortadoğu’da bir değil birden fazla alanda kan akıyor. Suriye’de, Irak’ta akıyor. Şimdide Gazze’de.

“MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNİ ÖLDÜRÜYOR

 SİLAHLARINI DA ERDOĞAN GÖNDERİYOR!”

Irak ve Suriye’de Müslümanlar birbirini öldürüyor. Üzülerek söylüyorum silahlarını da Recep Tayyip Erdoğan Gönderiyor. Müslümanlar neden birbirini öldürüyor? Bunun bütün belgelerini kamuoyunun önüne koydum. Akan kanın temel sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır ve elleri kanlıdır! Gazze olayı farklı bir olay. Gazze’de zaten çok zor şartlar altında yaşayan bir Müslüman grup var. Onun üzerine tankıyla, topuyla uçağıyla gitmek, orantısız güç kullanarak onların hayatını yok etmek çocukları öldürmek Dünyanın hiçbir demokrasisinde, uygarlığında kabul edilemez. Çok acı bir tablo. Türkiye’nin eskiden bir özelliği vardı. Özelliği şuydu; Ortadoğu’da kimin başı sıkışsa ilk Türkiye’ye başvururdu. Eskiden bizim aramızı bulun diye bize başvururlardı. Şimdi Türkiye’nin kapısı kapalıdır. Üstünde kocaman bir kilit vardır. Hiç kimse de gelip bu kapıyı çalmadı.

“İSRAİL İLE FİLİSTİN’İN ATEŞKESİNİ ERDOĞAN ENGELLİYOR”

BM Genel Sekreteri Ban ki Mon Ortadoğu’daki sorunu çözmek için gelecek. Bütün Ortadoğu’yu gezecek ama Türkiye’ye uğramayacak. Neden? Çünkü Türkiye’yi kimse istemiyor. Sayın Abbas geldi Filistin ile İsrail arasındaki sorunu çözmek için bizden Mısır’ın yaptığı katkıyı siz de verin ve barış süreci sağlansın dedi. Daha acı bir olay var. Mısır Dış İşleri Bakanlığı bir açıklama yaptı; Dedi ki biz Filistin’le İsrail’i barıştıracağız 2012’deki şartlarda uzlaştık. Ama Türkiye bizim uzlaşmamızı engelledi dedi. Mahmud Abbas da bunu doğruladı. Sabah akşam konuşuyor. Öğle ikindi konuşuyor. Filistin ‘de şu oldu bu oldu diyor. Hükümetler ağlama makamı değildir dedi. Buralarda çözüm üretilir. Tepki vereceksen Türkiye Cumhuriyeti’nin iradesini ortaya koyacaksın. Kürecik’teki radar istasyonunu kapatacaksın. İsral’e bilgi akışını sonlandıracaksın. Yapmıyorum diyor. Ticari İlişkileri askıya alacaksın. Oğulların artık bıraksın İsrail’le ticareti. Bırakmam diyor. Boynuna takıp gezdiğin bir madalya var. Onu iade et bari. Etmem diyor. Askeri ilişkilerimiz var onları da askıya al diyoruz. Almıyor.

“HÜKÜMET İKİ YÜZLÜ POLİTİKA YÜRÜTÜYOR”

O nedenle hükümet iki yüzlü bir politika yürütüyor. Tüm ayrıntılarını biliyoruz. Ortadoğu bataklığında bir Türkiye Cumhuriyeti var. Sözü dinlenmeyen her ülke tarafından dışlanan bir Türkiye var. Tüm umut Mısır’a bağlanmış durumda. Mısır acaba barışı sağlar mı? Biz de Mısır’dan rica ediyoruz; Bir an önce ateşkesi sağlayın. Sağlayın ki çocuklar öldürülmesin. İsrail’in Gazze gibi küçük bir yere tüm gücüyle yüklenmesi doğru bir davranış değildir. İsrail hükümeti daha duyarlı olmalı. İsrail’e de kendi Hükümetinden tepki var. Yanlış yaptığını İsrailliler de kabul ediyor. Ortadoğu’da barışı sağlamak için hepimizin görevi. Ama temel görev Başbakanın.

“ORTADOĞU’YA BARIŞ GELECEKSE EKLEMEDDİN’LE GELECEK”

Ortadoğu’ya barış gelecekse burayı iyi bilen bir kişinin Cumhurbaşkanı koltuğuna oturması gerekiyor. Eklemeddin İhsanoğlu’nun Ortadoğu’da bir ağırlığı vardır. Mısır’da, Irak’da, Filistin’de İsrail’de Suriye’de ağırlığı vardır. Türkiye eğer İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtursa Ortadoğu’ya barış, huzur gelecektir. Türkiye’nin itibarı yeniden yerine gelir. Bu seçim Türk halkının önüne konulmuş çok önemli bir imkan. Bu imkanı hepimizin değerlendirmesi lazım. İşte gereğini yapacak bir kişiyi bulduk. Mutlaka barışı sağlayacaktır.”

“AYAKKABI DEĞİL LOKUM KUTUSU BU”

Konuşmaların ardından Başkan Günaydın CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na içinde lokum olan kutu hediye etti. Başkan Günaydın hediyeyi verirken “Bu ayakkabı kutusu değil” dedi.

 

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...