Vilayetçe alınan Bayram tedbirleri

25 Temmuz 2014 14:20

Vatandaşların Ramazan Bayramını Isparta’da huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirebilmeleri için Valilik tarafından bir dizi tedbir alındı.

Alınan tedbirler şöyle;

* Halkın Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmesini sağlamak için her türlü emniyet, asayiş, trafik tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordineli bir şekilde alınacaktır.

*İl Sağlık Müdürlüğünce gerekli sağlık tedbirleri alınacak 112 acil servis merkez ve ilçelerdeki tüm hastaneler 24 saat hizmet verecek köylerdeki Aile sağlık merkezileri en az bir nöbetçi personel ile hizmete açık olacak. Meydana gelebilecek ölüm olaylarında vatandaşların cenaze işlemlerini yapabilmeleri için Belediyeler, Sağlık Müdürlüğü ve hastane başhekimliği ile işbirliği yapacaktır.

*Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklar, toplu taşıma araçları ile duraklar, iş merkezleri otogar, alışveriş ve pazar yerleri zabıta ekipleri tarafından denetlenerek vatandaşların mağdur edilmemesi için gerekli tedbirler alınacak.

*Bayram süresince yangın, su arızları ve temizlik konusunda gerekli tedbirler alınarak bu konusunda nöbetçi ekiplerin oluşturulması ilgili belediyelerce sağlanacak

*Maliye ekiplerince piyasa denetimlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması İl Defterdarlığı tarafından sağlanacaktır.

*Her türlü elektrik kesintilerine karşı nöbetçi ekipler oluşturularak gerekli tedbirler alınacaktır”.

 

Bu haber 598 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...