‘’Sözümüz var uçuşları seneye ikiye çıkaracağız’’

25 Temmuz 2014 14:30

THY Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul-Isparta sabah-akşam uçuşlarının seneye yaz ayında başlayacağının müjdesini verdi. Bu anlamda Isparta’ya söz verdiklerini bildiren Kotil, ‘’Önce İstanbul'u Isparta'ya bağlayacağız sonra Isparta'yı dünyaya bağlayacağız’’ dedi.

ITSO’nun davetlisi olarak dün ilimize Tük Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Isparta'nın ve Türkiye'nin bahtının çok açık olduğunu kaydeden Kotil, ‘’Şirketimiz de iyi gidiyor. Allah nasip etti 4. defa Avrupa'da en iyi hava yolu seçildik. Bu da bir marka oluşturuyor. Çünkü Asya ekonomisi çok hızlı büyüyor. Avrupa ekonomisi de güçlü bir ekonomi. Türkiye hem Asya'da hem Avrupa'da var olan bir ülke olduğu için bunları birleştiren bir ülke olduğu için çok gelir elde edecek. Bizler de hava yolu olarak bunu yaşıyoruz zaten. İstanbul'dan dünyaya en fazla uçan hava yolu biziz. Daha doğrusu yurtdışı en çok şehre hizmet veren havayoluyuz’’ dedi.

TÜRKİYE’DE GÜNDE 1 SEFER UÇTUĞUMUZ AZ İL KALDI

Öte yandan Isparta’da günde 1 uçuşların devam ettiğini ve Türkiye’de az şehirde günlük 1 uçuşların olduğunu kaydeden Kotil, ‘’Isparta'mıza şimdilik günde bir uçuyoruz. Ama bizim tek sefer yaptığımız çok fazla şehrimiz yok. Türkiye'deki diğer illerimize daha çok uçuyoruz. Önümüzdeki dönemlerde inşallah bunu ikiye çıkarırız. Biz tabi ki uçtuğumuz zaman şehrin bundan çok avantaj sağladığını rakamlarımızla görüyoruz. Bizim sözümüz var günlük sefer sayısını ikiye çıkaracağız ama büyük ihtimalle gelecek yaz yapacağız onu. İstanbul'u Isparta'ya bağlayarak, Isparta'yı Dünyaya bağlayacağız. Şu anda İstanbul en kolay ulaşılan şehirlerden biri oldu. İstanbul 13 milyon turist alıyor. Ispartamıza da milyonlar yakışır. Biz elimizden geleni yapacağız. Gül şehrimize inşallah daha çok sefer düzenleriz" diye konuştu. 

UÇAK MAKETİ HEDİYE ETTİ

Ziyaretin ardından Temel Kotil,  Vali Vahdettin Özkan'a THY Boing 777 model uçak maketi hediye etti. Vali Özkan ise Kotil'e Isparta gül ürünlerinden oluşan sandık hediye etti. 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...