“İmam bunu yaparsa cemaat ne yapar?”

1 Ağustos 2014 16:23

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Mimar Sinan Camii İmamı Osman Akçil’in Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı destekleyen açıklamada bulunduğunu ileri sürerek “Her görüşten insan Osman beyin arkasında namaz kılıyor. Bir din adamının bu tür siyasi açıklama yapmaması lazım. Böyle olursa din siyasete bulaşmış oluyor” dedi. 

Ramazan Ayı dolayısıyla durgun geçen Isparta gündemi tekrar ısınmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turuna 10 gün kala siyasiler tekrar çalışmalarına başladı. Son olarak CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Mimar Sinan Camii İmamı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Akçil’i fena eleştirdi.

“BİR DİN ADAMININ BÖYLE BİR AÇIKLAMA

YAPMASINI YADIRGIYORUM”

Osman Akçil’in, Başbakan Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı için desteğini açıkladığını iddia eden Şenol, “Ama Osman Akçil, aynı zamanda Mimar Sinan Camii imamı. Bu camii Isparta’nın en büyük camisi. Ayrıca bu camiye esnaflar başta olmak üzere Isparta’dan her kesimden vatandaşlar gidiyor. Akçil’in STK temsilcisi olmasından ziyade kendisinin resmi bir din görevlisi olmasından dolayı bu açıklamayı yapmasını yadırgıyorum” dedi.

“OSMAN BEYE BU YAKIŞTI MI?”

Türkiye’de her türlü görüşten insanın camiye gittiğini ve insanların arkasında durduğu imamın her zaman düzgün ve dürüst bir kişi olarak düşündüğünü ifade eden Şenol, şöyle devam etti; “Osman beye bu yakıştı mı? Başka partiye ve adaya destek veren insanların şuanda Osman beye saygısı kalmış mıdır? Çünkü Başbakanı bugün Cumhurbaşkanı olarak görmek istemeyen insanlar Mimar Sinan Camii’ni doldurmakta. Sen de gidiyorsun bu insanların imamı olarak böyle bir açıklama yapıyorsun. Türkiye’de din faktörü çok hassas bir faktördür. Resmi din görevlisi sıfatı varken gidip STK temsilcisi olarak bile bir adaya destekleme açıklaması yapamazsın. O zaman sana tavsiyem. Git önce istifanı ver, emekli ol. Ondan sonra siyasete gir. Ama sen cami imamı olarak böyle bir açıklama yapamazsın. Destek açıklaması yaparsan vatandaşların kin ve nefretini kazanırsın. Esnaf ve vatandaşlardan bu konuda partimize başvurular oldu. O yüzden bu açıklamayı yapıyorum.

“DİN GÖREVLİSİ SİYASETE GİREMEZ!”

Camii imamı olduğu için yaptığı açıklama STK temsilcisi olarak değil imam olarak algılandı. Ayrıca kendisi aktif bir devlet memuru. Her görüşten insan Osman beyin arkasında namaz kılıyor. Herkesi birleştirici bir özelliği olması gerekir.  Özellikle camii imamı ve müftünün bu tür siyasi açıklamaları yapmamaları lazım. Böyle olursa din siyasete bulaşmış oluyor. Din görevlileri siyasete giremez. Osman Bey mensubu olduğu sendikanın üyesi olan memurların sorunlarıyla ilgilensin. İmam bunu yaparsa cemaat neler yapar. Osman Bey Ekmeleddin beyi destekliyorum deseydi yerinde bir gün durabilecek miydi? Anında görevden alınırdı. Gezi olaylarında burada içki içilmedi diyen cami imamını görevden almışlardı.”

 

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...