Bilgiç’ten Günaydın hem teşekkür hem de tavsiye

1 Ağustos 2014 16:25

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a hem Şehir Hastanesi arazisindeki tapu devrinden ötürü teşekkür etti hem de borç yapılandırmasından belediyenin yararlanması tavsiyesinde bulundu.

Birbirlerine yönelik sert çıkışlarıyla gündeme gelen AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ramazan Bayramı dolayısıyla Barida Otel’de düzenlenen programda biraraya geldi. İkilinin neşeli sohbeti gazetecilerin gözünden kaçmazken uzun uzun sohbet etti. Gazeteciler Bilgiç’e Günaydın ile ne konuştuklarını sordu. Bilgiç, Şehir Hastanesi arazisinde tapu devrini gerçekleştiren Başkan Günaydın’a teşekkür ettiğini söyledi.

“BORÇLAR KONUSUNDA YAPILANDIRMAYA GİDİN”

Milletvekili Bilgiç, “Yusuf Başkan’a geçmiş olan bir teşekkür de bulundum. Biliyorsunuz  şehir hastanemiz büyük tartışmalara neden oldu. Tapu devri gecikti. Belediye’in orada bir arsası vardı. Bunun tapu devriyle ilgili sıkıntılar vardı. Malum gündemimizde bir torba yasa var ve bu yasa çerçevesinde de bir borç yapılandırılması söz konusu. Bundan belediyeler özel idareler de faydalanabilecek. Yapacağımız düzenleme ile bu borçları 36 aya bölerek yapılandıracağız. Yani iki ayda bir olduğuna göre 72 aylık bir süreç olacak. Başkan Bey, tapu devri karşılığı olan 3 milyon liranın vergi borcuna karşılık mahsup edilmesi noktasında bir endişesi vardı. Kendisini aradım. Böyle bir yapılandırmaya gittiğimiz söyledim. Belediyenin parası bizim paramızdır dedim. Bunu teminat altında tutacağız. Yapılandırma tamamlandıktan sonra paranızı ödeteceğim. Bunun sözünü veriyorum sizden de ricam bu tapu devrinin gerçekleştirerek hastanenin önünü açın demiştim. Kendisi bizi kırmadı 1 hafta içinde tapu devri gerçekleşti. Yusuf Başkan’a hem teşekkür ettim hem de bu yapılandırmadan belediye’nin da yararlanması gerektiğini hizmet açısından belediyenin önünü açılacağını söyledim” dedi. İkilinin sohbeti bir süre daha devam etti.

Bu haber 766 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...