Isparta’nın tüm renkleri biraraya geldi

1 Ağustos 2014 16:28

Ramazan Bayramı Isparta’nın tüm renklerini birararaya getirdi. Özellikle siyasetçilerin görüşlerini bir kenara bırakarak koyu bir sohbete dalması dikkatlerden kaçmadı. Herkes birlik ve berabelik çağrısında bulundu.

İlimizde Ramazan Bayramı programı renkli görüntülere sahne oldu. Barida Otel’de düzenlenen bayramlaşma programına; Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa  Kurutmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, siyasi partilerin yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

“RAMAZAN AYI İNSANLAR ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜR”

Ramazan ayının Isparta’da ve Türkiye’de tüm kesimler arasında köprü vazifesi gören, yardımlaşmanın dayanışmanın olduğu bir ay olduğunu belirten Vali Vahdettin Özkan, “Medeniyetimizde kültürümüzde apayrı bir kurum.  Bu kurum insanlığın hem yaşadığı sorunların bertarafı hem de köprüler  kurmasıyla tarihsel, niteliksel bir kurum. Bu vesileyle tüm  Isparta halkımızın bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

“BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ”

Öte yandan AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise buruk bir bayram sevinci yaşadıklarını belirterek, “Gerçekten dünyada insanlık üzerinde,  İslam alemi üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Müslüman kardeşler arasına nifak sokularak birbirlerine kırdırılmaya çalışılmakta hatta belli mihraklar bu konuda da ciddi mesafe almış durumdalar. Bir tarafta Irak’ı bir tarafta İsrail’in zulmü altında inleyen Filistinli kardeşlerimizi görüyoruz. Binin üzerinde şehit verildi. Binlerce yaralı var. İnsanların yerleri yurtları yok ediliyor. Çoluk çocuk demeden katlediliyor. Bunun üzüntüsü içinde bayramı geçiriyoruz. İnşallah bu zalimlerin zulmünden Cenab-ı Allah İslam alemini korusun diyoruz.  Mazlum kardeşlerimizin her şeyimizle yanlarında olduğumuzu söylemek istiyorum. Ülkemiz ve İslam coğrafyası yeni bir Haçlı seferinin kuşatması altında. Allah yardımcımız olsun. Tüm Ispartalı hemşerilerimizin bayramını kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“İNŞALLAH GÖZYAŞIYLA KUTLANAN SON BAYRAM OLUR”

Diğer taraftan AK Parti Milletvekili Recep Özel de “Öncelikle Ispartalı hemşerilerimizin bayramını tebrik ederim. Dünya barışının olduğu, İslam coğrafyasında savaşın gözyaşının kanın olmadığı bir iklimde bayramı kutlamak isterdik. İnşallah bu gözyaşıyla kutlanan son bayram olur. Daha güzel günlerde bayram kutlamak hepimizin ortak dileği. Türkiye ve dünya önemli bir dönemeçten geliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Türkiye, son yıllarda dış politikada ağırlığını hissettirmeye başladı. Daha iyi noktaya ülkemizi taşımak söz sahibi olmak istiyoruz. Bu bayramlar buna vesile olsun. Ağlayanların gözyaşının dinmesi ortak temennimizdir” şeklinde konuştu.

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...