“800 bin insanın yaşadığı bölgede 200 kişilik uçağı dolduramıyorsak zaten uğraşmayalım”

1 Ağustos 2014 16:31

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İstanbul-Isparta uçak seferlerinin önümüzdeki yıl günde iki sefere çıkmasından sonra bölge insanına büyük iş düştüğünü belirtti. Başdeğirmen, “Bölgemizde 800 bin insan yaşıyor. Bir uçağı dolduramazsak eğer zaten başarısız olmuşuz demektir” dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Bayramlaşma programında Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil'in Isparta ziyaretlerini değerlendirdi. Başdeğirmen uçak seferlerinin yaz sezonunun 30 Mart tarihinde başladığını belirterek,  “Isparta İstanbul arası seferlerin 2015 yılı 30 Mart’tan itibaren sabah ve akşam gelişli gidişli yani iki sefer düzenlenecek. Bu şekilde olacağını kendisi bize söyledi.  Aynı zamanda kış seferlerinin 4 güne gerilemesi gibi bir durum vardı. Sayın Kotil, böyle bir şey olmayacağını seferlerin her gün devam edeceğini söyledi. İnşallah hem kış hem yaz başlangıcında  konuşulan konuların yerine geleceğine inanıyorum. Bugüne kadar verdiği sözleri Sayın Kotil hep yerine getirdi. Bundan sonra da getireceğine inanıyorum” dedi.

“GÜNLÜK 400 KİŞİLİK YOLCU SAYISINI BULMAMIZ GEREKİYOR”

Doluluk oranında şu anda Türkiye ortalaması olarak bakıldığında çok iyi yerde olduğumuz bildiren Başdeğirmen, “Sefer sayısı ikiye çıktığında doluluk oranının daha fazla olacağını yüzde 90’lara çıkacağını tahmin ediyorum. Çünkü alternatifler çok olduğu için  bölge insanı hem Çardak hem Antalya havaalanları daha kolay ulaşmak adına kullanıyorlar. Havalanımız bölgesinde yaklaşık 800 bin kişi yaşıyor. Eğer bu kadar nüfus içinde günde iki kez İstanbul’a yolcu getirip götüremezsek zaten bu işte başarısısız demektir. Mutlaka 400 kişilik  günlük yolcu sayısını bulmamız lazım ve bunun bulunacağına inanıyorum. Daha sonra daha fazla uçuşların olacağına da inanıyorum. Yeter ki bu iki sefer halinde uçuşları randımanlı şekilde doldurabilelim. Vatandaşlarımızdan, sanayicimizden uçaklara ilgi göstermelerini,  Antalya  ve  Çardak’ı daha sonraya bırakarak Süleyman Demirel  Havalimanı’nı kullanmalarını rica ediyorum” diye konuştu.

 

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...