İl Çevre Eylem Planı internet ortamında Vatandaşların bilgisine sunulup görüş alınacak

1 Ağustos 2014 16:33

Tüm Isparta’nın gireceğimiz kış sezonu öncesi “Kömür mü yoksa doğalgaz mı yakacağız” sorusunun cevabının açıklanacağı Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı’nda ilginç bir gelişme yaşandı. Çıkacak kararı merakla bekleyen az sayıda gazeteci toplantının başında dışarıya alındı. Halbuki toplantıda çıkacak karar kamuoyuna basın yoluyla bildirilecek denildi.

Uzun süredir toplanması beklenen ve çıkacak karar tüm Ispartalıyı ilgilendirecek olan Mahalli Çevre Kurulu (MÇK), dün habersizce toplandı.  Ancak az sayıda gazeteci MÇK’yı yakından takip ettiği için toplantının dün olacağını öğrendi ve toplantıya katılmak istedi. İlk etapta sakin başlayan ve tek gündem maddesi olan Temiz Hava Eylem Planı’nın son halini alacağı toplantının başında gazeteciler dışarıya alındı.

TEK AMACIMIZ KAMUOYUNUN MERAK ETTİĞİ SORUNUN CEVABINI BULMAKTI

Isparta merkez ilçede yaşayan ve yaklaşık 250 bin kişiyi yakından ilgilendiren toplantıya Vali Yardımcısı Tahir Demir başkanlık ederken,  kurul üyeleri de toplantıda hazır bulundu.  Eylem planı hakkında kurul üyelerinin görüşleri ve taslak çalışma  hakkındaki detayları kamuoyuna aktarmak isteyen basın mensupları da toplantıyı takip etmek istedi

“VATANDAŞLAR DA KATKIDA BULUNABİLECEK”

MÇK toplantısını açan Vali Yardımcsı Tahir Demir, şehrin çok çevre problemi olduğunu belirterek, "Daha iyi bir çevrede yaşamak, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek Çevre Kurulu'nun  alanıyla ilgili problemlerdir. Bu konuda elimizden geleni çalışmaları yaptık ve yapacağız. Bugün sadece çok önemli bir konuda tek maddede görüş tespitinde bulunacağız. İl Çevre Eylem planı’nın hazırlanması. Gelecek nesillere etki edecek kararların unsurlarını  taşıyacak. Bu  sebeple MÇK’nın uzun bir sürece yayarak ilimizde yaşayan her vatandaşımızın katkısını almak için internet ortamında MÇK eylem planı taslağını koyacağız. 1 aylık süreç içinde ilimizde yaşayıp da konuya dair fikri olan vatandaşlarımızın katkılarını bekleyeceğiz. MÇK eylem planını daha sonra kısa bir süre içinde olağanüstü bir toplantı yaparak gelen talepleri değerlendirip taslağa son şeklini verip Bakanlığımıza göndereceğiz. Temiz hava  konusu da çevrenin en önemli konularından biri. Hava kalitesi en düşük iller arasından çıkamadık. Yaz aylarında havamız iyileşip  kışın kötüleşiyor. Bunun en önemli sebebi dağlar silsiseliyle kuşatılmış olmamız. Önemli olan hava kirliliğini önleyecek tedbirleri alabilmektir" dedi . Vali Yardımcısı Demir, taslak çalışmasıyla ilgili sunu yapılacağını ifade ederek, daha sonra eylem planıyla ilgili MÇK üyelerinden görüşler alınacağını ve kamuoyunun dikkatine sunulacağını, taslak kesinleştikten sonra  da planın bakanlığa sunulacağını söyledi.

TOPLANTININ BAŞINDA İLK KAMUOYU BİLGİLENDİRİLECEK DENİLDİ

Tam temiz hava eylem planı taslak çalışması hakkında bilgi verilecekken, toplantıya başkanlık eden Demir,  gazetecilere dönerek   Vali Vahdettin Özkan'ın toplantının son şekliyle ilgili kendisinden görüş alınmasını ve  böyle haber yapılması konusunda ricada bulundu. Daha sonra anlaşılmaz şekilde gazetecilerin görüntü aldıktan sonra toplantıdan ayrılmalarını istedi.  Bu durum karşısında şok olan basın mensupları en azından taslak çalışmasının neyi kapsadığı konusunda bilgi edinmek istediklerini söylese de bu talepleri karşılıksız kaldı.

VALİ ÖZKAN’DAN GÖRÜŞ ALINACAKTI AMA MAKAMINDA DEĞİLDİ

Bunun üzerine toplantı salonundan ayrılan gazeteciler, toplantının sonucuna ilişkin Vali Vahdettin Özkan'ın ricasını kırmamak ve eylem plan hakkında en yetkili ağızdan bilgi almak için Vali beyin makamına gittiler. Ancak Vali Beyin makamda olmadığını gören gazeteciler, geri dönmek zorunda kaldılar.

 

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...