Isparta’da uygulandı Türkiye’ye örnek oldu

2 Ağustos 2014 10:48

Yaklaşık 280 bin dekar alanda modern sulama yapılan Isparta’da, şimdi de teknoloji kullanılmaya başlandı. Erken Uyarı İstasyonu sayesinde üreticiler hem bitkilerinin ihtiyacı kadar su vererek verim ve kalite artışı sağlıyor hem de su tasarrufu sağlıyor.

Isparta tarım alanında yaptığı yeni bir çalışmayla daha Türkiye’de örnek gösterilen iller arasında yer almayı başardı. İlk olarak Toplu Damla Sulama Projesi’ni hayata geçiren Isparta, şimdi de teknolojinin nimetlerinden faydalanarak Erken Uyarı İstasyonu kurdu. Bu istasyon mevsimlere göre hangi üründe ne kadar su kullanılacağı konusunda bilgi veriyor. Bu bilgi de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından internet ortamında üreticilere aktarılıyor. Böylelikle üretici hem verim artışı sağlıyor hem de sudan tasarruf etmiş oluyor.

HER HAFTA CUMA GÜNLERİ YAYINLANIYOR

Üreticilerin bahçelerine haftalık vereceği su miktarları, erken Uyarı İstasyonu sayesinde 1 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında her hafta Cuma günleri ispartatarim.gov.tr internet adresinden yayınlanıyor. Bu çalışma sonucu üreticiler hem bitkilerinin ihtiyacı kadar su vermekle ürünlerinde verim ve kalite artışı sağlıyor hem de su tasarrufu sağlıyor. Bu arada çalışmanın Türkiye’de sadece Isparta’da uygulandığı da belirtildi.

 

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...