SDÜ’de yerleştirme sonuçları belli oldu

2 Ağustos 2014 10:52

En çok tercih edilen bölümler: Hukuk, Diş Hekimliği ve Tıp

En az tercih edilen bölümler: Su Ürünleri, Fizik, Kimya, Biyoloji

 

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 2014 yerleştirme sonuçlarına göre Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nü geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tek öğrenci tercih etti. Hukuk, Diş Hekimliği ile Tıp bölümleri ise kontenjanlarını ful doldurdu.

 

ÖSYM 2014 yerleştirme sonuçları açıklandı. Yeni akademik yılda 16 bin öğrenci SDÜ'yü tercih etti. SDÜ, gündeme tek öğrencinin tercih ettiği Su Ürünleri Fakültesi ile gündeme geldi. Bu fakülteyi bu yıl iki öğrenci tercih etti. Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü ise en az tercih edilen lisans programı oldu.

İKİ YILDIR TEK ÖĞRENCİ TERCİH EDİYOR

Geçtiğimiz yıl 21 kontenjan verilen 28 öğretim üyesine sahip Fizik Bölümü'nü tek öğrenci tercih ederken, bu yıl 11 kontenjan verilmesine rağmen yine tek öğrencinin tercih etmesi dikkatlerden kaçmadı. Lisans programları arasında, en az tercih edilen Fen Edebiyat Fakültesi bölümleri arasında Biyoloji ve Kimya bölümleri de yer aldı. 11 kontenjan verilen Biyoloji Bölümü'nü 7, Kimya Bölümü'nü 5 öğrenci tercih etti. Geçen yıl 21 kontenjan verilen Biyoloji Bölümü'nü 5, Kimya Bölümü'nü ise 2 öğrenci tercih etmişti. 

JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ'NE RAĞBET YOK 

Öte yandan SDÜ'de en az tercih edilen iki mühendislik bölümü de bulunuyor. 11 kontenjanlı Jeofizik Bölümü'nü 2, yine 11 kontenjanlı Jeoloji Bölümü'nü 6 öğrenci tercih ederken, 11 kontenjanlı Tekstil Bölümü'nün tamamına yerleşme sağlandı.

EN ÇOK TERCİH EDİLENLER

Diğer taraftan SDÜ'de en çok tercih edilen fakülteler de belli oldu. Hukuk Fakültesi 205 kontenjanın tamamını doldururken, Diş Hekimliği 93, Tıp Fakültesi 211 kontenjanının tamamında yerleşme gerçekleşti. Sağlık Bilimleri, Teknoloji, Mimarlık ve İktisadi İdari Bilimler fakültelerinin tüm bölümlerinde boş kontenjan kalmadı. Bu yıl ilk kez öğrenci alacak İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nün 67 kişilik kontenjanı da doldu. Lisans eğitimi veren Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Eğirdir Turizm Otelcilik Yüksek Okulu'nun da tüm bölümlerine yerleşme sağlandı.

 

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...