Ev Ekmeğine zam geldi

9 Ekim 2012 18:43

Aylardır Isparta’da ekmeğe zam bekleniyordu ve bu zam dün geldi. Fırıncılar, ekmek üretimindeki girdilerin artması nedeniyle daha önce 1 lira 25 kuruştan satılan ekmeğin fiyatını 1 lira 50 kuruş olarak belirledi.

Kebapçı, Lokantacı, Pastacı ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada başta un olmak üzere ekmeğin maliyetindeki artışın devam etmesi halinde ekmeğe zam yapmak zorunda kalacaklarını söylemiş ve son günlerde ekmek maliyetini etkileyen unsurlarda unundan tuzuna kadar bir artış söz konusu olduğunu ifade ederek; “İlimizde ekmeğe uzun süredir zam yapmıyoruz. Ekmekteki temel unsur olan un fiyatlarında ciddi artış yaşanmıştır. Un fiyatlarında iyileşme yani indirim  olması halinde zam yapmayabiliriz. Ancak, son bir haftada un fiyatlarındaki artıştan sonra fırıncılar da ekmeğe zam yapmaya hazırlanıyor.

Bazı iller ekmeğe sessiz sedasız zam yaparken, biz ise halâ zam yapmadık. Ispartalı fırıncılar olarak bu konuda istişare toplantısı yapacağız ve bu toplantını ardından yeni fiyat tarifesini belirleyeceğiz.

Son bir hafta içinde un fiyatlarında çok ciddi artış gözlüyoruz. Fırıncı üyelerimiz ile 2-3 gündür bu konuyu düşünüyor ve görüşüyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamanın üzerinden 3 gün geçti ve ekmeğe zam geldi.

Un ve akaryakıt’ın yanı sıra ve maya fiyatlarındaki artışı göz önüne alan fırıncılar Ev Ekmeğinin fiyatını 1,25 TL’den  1,50 TL’ye çıkardı. Zamlı satışlara dünden itibaren başlandı.

 

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...