Damgacı Sokak Kültür Sokağı oluyor

4 Ağustos 2014 18:45

Damgacı Sokağın Kültür Sokağı’na dönüştürülmesi talebi haklı bulundu. Şimdi eski Isparta Evleri bölgesinde kültürel altyapımız yeninden canlanacak.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Damgacı Sokak’ın Kültür Sokağı haline getirilmesi talebinin son derece doğru ve haklı bir talep olduğunu vurguladı. Isparta’da 65 bin öğrencinin bulunduğunu ve maalesef sosyal ve kültürel altyapımızın öğrencileri barındırmaya müsait olmadığını itiraf eden Bilgiç, ‘’Eski Isparta evleri bölgesinde yapılabilecek bir takım düzenleneme ve restorasyonlarla turizm açısından da ilimize hizmet edecek ve öğrencilere katkı sağlayacak bir alan yaratılabilir. Bu haklı bir talep’’ dedi.

ISPARTA’NIN 2. BÜYÜK OSB’YE İHTİYACI VAR

Öte yandan Isparta’nın diğer talepleri konusunda da açıklamada bulunan Bilgiç, ikinci büyük OSB’ye ihtiyacımız olduğunu bildirerek ‘’Büyük parseller içerisinde sektörel yatırımların olacağı büyük OSB’yi Isparta’yla kavuşturmamız gerekiyor. Havacılık ve Uzay Üssü noktasında da görüşmelerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ diye konuştu.

MÜCEVHER İMALAT ÜSSÜNÜ ISPARTA’YA KURABİLİRİZ

Son olarak Mecliste görüşülen Torba Yasa’da mücevher sektörüyle ilgili de bir düzenleme yapıldığını ve Isparta’da bir imalat üssü olması açısından konunun muhataplarıyla görüştüklerini dile getiren Bilgiç, ‘’Bu konuda Isparta’da bir üs olabilir. 5-6 bin kişilik çalışma kapasitesini Isparta’da yaratabiliriz. Bunu da takip ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 1600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...