15 günde tamamlanacak

5 Ağustos 2014 15:47

Isparta Belediyesi şehrin en işlek noktalarından birisi olan ve kentin can damarları arasında yer alan Cumhuriyet Caddesi’nde başlattığı altyapı ve asfalt çalışmalarını tüm hızıyla sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalar kapsamında çift şeritten oluşan ve toplam bir km uzunluğuna sahip caddenin yorgun asfaltı kaldırıldı. Bunun yanında eş zamanlı olarak Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü de caddede altyapı çalışması başlattı. Yapılacak çalışmalar kapsamında caddenin tamamına çift şeritli olarak yağmur suyu hattı döşenecek. Ayrıca caddede eksik olarak tespit edilen180 metreuzunluğunda kanalizasyon,250 metreuzunluğunda yağmur suyu ana hattı ile500 metreuzunluğunda içme suyu hattı da döşenirken, yine caddede eskiyen tüm altyapıların yenilenmesi işlemleri gerçekleştirilecek.

Çalışmaların gece-gündüz devam ettiğini ve caddenin en kısa zamanda tamamlanarak kullanıma açılacağını kaydeden ve çalışma alanında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, normal şartlarda çalışmaların 2, 2.5 ayda ancak tamamlanabileceğini ancak belediye olarak bunu kendi imkanlarıyla 15 gün içerisinde tamamlayacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Fevzi Paşa İlkokulu ile Kavaklı Cami arasında kalan Cumhuriyet Caddesi’ndeki altyapının yetersiz kaldığını 30-40 senelik hatların bulunduğunu ve bunlarında yenileneceğini aktardı. Günaydın, “Caddemizin altyapısında künk borulara da rastladık ve bunlar da artık kapanıyor, ömrünü doldurmuş. Caddemizdeki tüm eski tesisatlar değişiyor. Yeni hat bağlantıları kuruyoruz. Caddemizin doğalgaz hattı tamamlanmıştı, yağmur suyu hattımız yapılmamıştı, bunu da çözüyoruz. Dolayısıyla caddemizde büyük çaplı bir çalışma başlattık. Buna rağmen teknik ekibimiz bu çalışmaları kısa sürede bitirmeye azmetti. Caddemizin bitirilmesi için belirtmiş olduğumuz tarihte çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için 8 saatlik çalışma yetmiyor, gece de çalışmak zorundayız. Geç vakitler olmasına rağmen tüm arkadaşlarımız ayakta çalışıyorlar.

Bu konuda deneyimli bir belediye haline geldik. Özel sektörün üzerinde bir performansla çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemde binlerce metre uzunluğunda yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon hattı döşedik ve bu çalışmalarımız devam ediyor.  Geçtiğimiz yıllarda kazanmış olduğumuz deneyimlerimizi, merkez de bulunan bu caddemizde en iyi şekilde uyguluyoruz. Kazanılan deneyimlerle bu caddemizi de en iyi şekilde hem teknik, hem kaliteli, hem uzun yıllar dayanacak bir şekilde kısa zamanda bitiriyoruz” dedi.

Yapılan çalışmaların siyasi bir amaç taşımadığını ve siyaset üstü bir çalışma olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu caddeyi bitirelim de nasıl olursa olsun mantığı gütmüyoruz. Avrupa nasıl bir kaldırımı dahi 100 sene değiştirmiyorsa biz de bunu değiştirmek istemiyoruz. Bu mantıkla çalışıyoruz. Yine bu caddemizin ardından şehrimizde kalan bir kaç caddemizi daha kısa sürede bitireceğiz. Çalışmalarımızı en kısa zamanda Bayındırlık birim fiyatlarının çok altında bitirerek Isparta’mıza bu caddemizi hediye etmek istiyoruz. Şimdiden Isparta’mıza bu çalışmalarımızın hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...