Avrupa Göz Hastanesi Ispartalıların hizmetinde

5 Ağustos 2014 15:51

Bugüne kadar 3000’in üzerinde kornea nakli (göz nakli) yaparak Türkiye’de bu alanda sayılı doktorlardan biri olan Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan haftanın 1 günü de Isparta’ya gelecek. Doğan, amaçlarının vatandaşın kornea nakli için büyükşehirlere gitmesini engellemek olduğunu söyledi.

Avrupagöz Hastaneleri Medikal Direktörü Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’ya özel bir ilgisinin bulunduğunu ve yeni açılan Avrupagöz Hastanesiyle birlikte tekrar Isparta’da bulunma şansı yakaladığını belirten Doğan, önemli işlere imza atmaya devam edeceğini bildirdi. Bugüne kadar 3000’in üzerinde kornea nakli (göz nakli) yaptığını bildiren ve 43 yıldır bu meslek içinde olduğunu açıklayan Doğan, “Konya Tıp Fakültesi’nin kuruluşunda bulundum. 1989’da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 21 yıl şeflik yaptım. 100’e yakın göz hastalıkları uzmanı yetiştirdik. Sonra Selçuklu Üniversitesi’nden emekli oldum. Emekli olduktan sonra Avrupagöz gurubunda Medikal Direktör olarak göreve başladım. 1,5 yıldır görev yapıyorum. Isparta’ya haftada 1 gün geleceğim. Muhtemelen Pazartesi ya da Çarşamba günü burada olacağım” dedi.

SGK GRUBUNDA ÜCRET ALINMIYOR

Öte yandan hastane olarak hedeflerinin SGK grubu hastalar olduğunu ifade eden Doğan, “Çünkü hastalarımızın yüzde 70’ini SGK grubu oluşturuyor. Bu grupta muayene ücreti almadan bakıyoruz. Devletin koyduğu kurallar ne ise onu uyguluyoruz. Emekli olanlardan ücret alınmıyor. Çalışanlardan 12 TL alınıyor ama onu da biz değil devlet alıyor. Biz tahsil edip, devlete veriyoruz” diye konuştu.

KORNEA NAKLİ NEDİR?

Diğer taraftan kornea nakli ile ilgili de açıklamada bulunan Doğan, şunları söyledi; “Gözün önünde camsı saydam bir tabaka var. Bu tabaka çeşitli nedenlerle bulanıklaşıyor. Yaralanma, iltihap veya doğuştan olan bazı hastalıklarla bulanıklaşıyor. Bulanıklaştığı zaman göze cisimlerden gelen ışınlar giremediği için göz bozuluyor. Böylelikle göz engelleniyor. Ama gözün arkası sağlam kalıyor. Sadece önde kornea tabakası bulanık oluyor. Bu tabakayı yuvarlak bir şekilde ameliyatla çıkartıyoruz. Oraya ölüden alınan korneayı, doku nakli olarak koyuyoruz. Bu da her ölenden alınamıyor. Belirli bir süre içerisinden alınıp, bazı işlemlere tabi tutuluyor. Onun için de göz bankaları kuruldu. 2000 yılında Kornea Nakilleri Bilim Başkanıydım. Göz bankalarını Sağlık Bakanlığı kurdu. O bankaya da arkadaşlarla birlikte yönetmelikler hazırladık. Arkadaşlar bankalar kuruyor. Kornea naklinde başarı oranı hastalıklara göre değişiyor. Eğer asit ve diğer yanıklarda ise yüzde 40-50’ye kadar düşüyor. Çünkü çevreye de çok zarar veriyor. Ama merkezde ise ve çok damarlanma yoksa yüzde 99 başarılı oluyor.

ISPARTA’DA ÇOK ŞEYLER YAPACAĞIZ

Isparta’da çok şeyler yapacağız. Türkiye’de kornea nakli ameliyatını çok sayıda yapan doktorlardan birisiyim. Şuana kadar 3000’in üzerinde bu alanda ameliyatım var. Biz bunu Avrupagöz grubu olarak yapıyoruz. Bunu İstanbul’daki hastanelerimizde yapıyorduk. Ama Isparta’da da yapacağız. Amacımız vatandaşın kornea nakli için büyükşehirlere gitmesini engellemek. Dünyada göz alanında 137 çeşit ameliyat yapılıyor. Isparta Avrupagöz’de 137 ameliyat yapılmasının potansiyeli var. Bunlar için de birkaç arkadaş haftada belirli günler buraya geleceğiz.

VİTREORETİNAL AMELİYATI DA YAPILACAK

Ayrıca burada vitreoretinal cerrahi de yapılıyor. O da gözün arkasındaki ağ tabakasında diyabet veya diğer hastalıklarda gözün içerisinde kanamalar oluyor. Onu yıkamak veya oradaki bozuk olan bölgeleri temizlemek gerekiyor. O da çok önemli bir şey.

Hastalar çağrı merkezimizi aradıkları zaman benim cep telefonumu veriyorlar. Çünkü ben gezici olduğum için sabit bir şehirde pek durmuyorum. O şekilde haberleşerek gerekli muayeneleri yapıyoruz.”

 

 

Bu haber 893 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...