Hakan Tütüncü Yalvaç Belediyesini ziyaret etti

6 Ağustos 2014 14:48

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü Yalvaç Belediyesini ziyaret etti.

Başkan Hakan Tütüncü, yapmış oldukları ziyaretlerin, karşılıklı hem fikir alışverişlerimizin ve bundan sonra belediyeler birliği çatısı altında yapmak istediğimiz hizmetleri, tecrübe paylaşımı noktasında çok önemli katkılar vereceklerinin altını çizerek, yapmış olduğu işleri yerinde inceleyerek, vatandaşlarla ve belediye çalışanlarıyla sohbet etti.

Yerel yönetimlerin üst çatısı

Başkan Tütüncü konuşmasına şu sözlerle devam etti, “Belediye birlikleri, belediyelerin ortak ihtiyaçlarını, problemlerini çözümü noktasında en önemli kamu kurumlarımızın başında gelmektedir. Özellikle 2004 yılına kadar belediyeler birliklerinin çok fazla yetkileri bulunmamaktaydı. Hatta hukuki anlamda düzenlenmeleri bile yeterli seviyede değildi. 2004’den sonra çıkartılan kanunlarla birlikte müstakil bütçeleri olan, kamu tüzel kişilikleri olan, çalışma usulleri kanunla belirlenen birer kamu kurumları haline geldi. Bu kamu kurumları aynı zamanda yerel yönetimlerin bir üst çatısı olma hüviyetini taşıyor. Belediyelerimizin daha iyi hizmet üretmeleri açısından, vatandaşımıza çok daha iyi kamu hizmeti götürülmesi açısından yönlendirilmeleri sağlandırılmalıdır.”

BULUNDUĞUMUZ KENTİ DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

Tütüncü konuşmasını şu sözlerle tamamladı, “Bizler bu dönem de meclis üyelerimizle birlikte gerek encümen arkadaşlarımızla birlikte hem Isparta’mıza hem Burdura hem de Muğla’mıza çok farklı bir belediyeler birliği çalışması götürmenin azmi, gayreti içerisinde olacağız. Birlik beraberlik içerisinde bulunduğumuz kenti daha da güzelleştirmek adına çalışacağız. Yalvaç İlçemiz tarihi ve kültürel dokusu ile oldukça zengin bir ilçe bu güzel ilçeyi ve Yalvaç’a yapacağı çalışmalarda başarılı başkanımız Halil Hilmi Tütüncü’ye göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim ‘’dedi.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ise Kepez Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanımız Sayın Hakan Tütüncü’nün ziyaretleri bizler fazlası ile memnun etmiştir. Bundan sonra birlik çatısı altında güzel işlere birlikte imza atacağız dedi. Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü Kepez Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanımı Hakan Tütüncü’ye ismin yazılı olduğu Geleneksel Deri El Sanatları ürünü olan klasör’ü takdim etti.

Yalvaç Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Selami AKGÜN’ü makamında ziyaret eden ekip daha sonra birlikte Çınaraltı’na geçen ekip vatandaşlarla sohbet etti.

 

 

 

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...