Muhtarlar seçmen listelerini yetiştirmekte zorlanıyor

6 Ağustos 2014 15:04

Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kalmasına rağmen çoğu mahallede seçmen listeleri adreslere ulaştırılamadı. Muhtarlar kapı kapı dolaşarak listeleri dağıtıyor ancak yetişip yetişmeyeceği merak konusu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine 4 gün kaldı ancak daha eline seçmen listesi geçmeyen vatandaşlar bulunuyor. Çünkü mahalle muhtarlar seçmen listelerini vatandaşlara ulaştırmak için kapı kapı dolaşıyor. Şu ana çoğu kesimin listelerinin dağıtıldığı ancak bazı vatandaşların ise henüz daha adresine gelmediği öğrenildi.

SIKINTI YOK YETİŞTİRİLECEK

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, muhtarların yoğun çaba sarf ederek seçmen listelerini dağıttıklarını söyledi. Vatandaşların eline ulaşmayanların da bugün ya da yarın itibariyle seçmen listelerinin ulaşacağını açıklayan Gönül, ‘’Bir sıkıntının çıkacağını zannetmiyorum’’ dedi.

LİSTE ULAŞMAYANLAR İSE YSK’NIN SİTESİNDEN KONTROL ETSİNLER

Öte yandan seçmen listesi eline ulaşmayanların ise nerede oy kullanacaklarını Yüksek Seçim Kurulu’nun internet adresinden kontrol edebileceklerini bildiren Gönül, ‘’Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar’’ diye konuştu.

TATİLCİ FAZLA

Bu arada tatile çıkanların oldukça fazla olduğunu ve evinde bulamadıkları seçmenlerin listelerini posta kutularına bıraktıklarını ifade eden Gönül, ‘’Vatandaşlarımız posta kutularını da kontrol etsinler’’ çağrısında bulundu.

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...