Halk Otobüsü Şoförlerine Öfke Kontrolü Eğitimi

7 Ağustos 2014 17:50

Isparta'da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ve SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle şoförlere stres yönetimi, öfke kontrolü ve diksiyon eğitimi veriliyor.

Isparta'da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle şoförlere stres yönetimi, öfke kontrolü ve diksiyon eğitimi veriliyor.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ile şoförlere özel eğitim verilmesi konusunda protokol yapan SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Cebeci, son zamanlarda Türkiye'de toplu taşıma araçlarında yaşanan olumsuz hadiseler ve sonucu ölümle biten elim olayların arttığını hatırlattı.

Prof. Dr. Cebeci, Isparta'da toplu taşıma aracı kullanan şoförlere günlük hayatta yaşamış oldukları yoğun trafik, stres ve iletişim bozukluklarına karşı öfke kontrolü, stresle başa çıkmanın yanı sıra diksiyon, iletişim ve beden dili eğitimleri verdiklerini söyledi.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz da bazı kazalardan sonra şoförlere böyle bir eğitim vermeyi düşünüp uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Yavuz, "Hepimizin bildiği gibi Türkiye'nin değişik illerinde özellikle İstanbul'da, çok ölümlü, tasvip etmediğimiz kazalar yaşandı. Halk otobüsleri olarak biz, buradan yola çıkarak öfke kontrolü, vatandaş ile diyalog, stresle baş etme gibi konularda şoförlerimize eğitim veriyoruz. Stres ve sinire bağlı olarak bazen trafikte kazalar yaşanabiliyor" dedi. Mehmet Yavuz, vatandaşlara daha güler yüzlü, güvenilir hizmet vermek için bu eğitimlerin altı ayda bir yapılacağını kaydetti.

'SAYGI GÖRMEK İSTİYORLAR'

Otobüs şoförlerine eğitim veren diksiyon eğitim ve stres kontrolü uzmanı Gül Yılmaz, şoförlere daha güzel konuşmaları ve daha iyi iletişim kurmaları için ne yapmaları gerektiğini anlattıklarını söyledi. Stres yönetiminde nelerin sorun olduğunu tartıştıklarını anlatan Yılmaz, "Şoförlerimizin en büyük sıkıntısı biraz daha saygı, değer görmek istiyorlar. Onun dışında inanın, canla başla çalıştıklarına ben burada şahit oluyorum. Anlattıklarından veya söylediklerinden bunlara şahit oluyoruz. Onlar bizim için uğraşıyor. Her meslekte olduğu gibi mesleklerinin değerli olmasını istiyorlar" diye konuştu.

'DİYALOGLARIMIZI EN İYİ SEVİYEYE GETİRECEĞİZ'

Eğitime katılan halk otobüsü şoförlerinden Faruk Daşdöner, son dönemde halk otobüsleri şoförlerinin çok gündeme geldiğini belirterek şunları kaydetti:

"Özellikle ücretsiz binişler konusunda hakikaten çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda zaman zaman öfkemizi kontrol edemediğimiz oluyor. Tabi bunların eğitimle geçeceğine inanıyoruz. Öfke kontrolü eğitimi almamız gerekiyor. Diyalog ve davranışlarımızın, hocalarımızın desteğiyle en iyi seviyede olmasını istiyoruz."

HALK DOSTU İŞLETME

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi arasında yapılan protokol gereği stres yönetimi, öfke kontrolü ve diksiyon eğitimi 6 ayda bir tekrarlanacak. Eğitimlerde başarılı olan şoförlere 'halk dostu işletme' belgesi verilecek.

 

 

Bu haber 546 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...