‘’Bundan sonra samimi olarak namaz kıldırıp kıldıramayacağından emin değilim’’

7 Ağustos 2014 17:55

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Mimar Sinan Cami imamı Akçil’in seçimde Erdoğan’ı destekler açıklamada bulunmasına tepki göstererek, ‘’Bence artık o imamlık konusunda doymuş durumda, siyaset yapmak istiyor. İmamlık görevini bırakıp, cübbesini çıkarıp, minbere değil, siyasi kürsülere çıkıp mitinglerde konuşması lazım’’ dedi.

Mimar Sinan Cami İmamı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Akçil’in Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayip Erdoğan’ı destekler açıklamada bulunmasına bir tepki de MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan geldi. Yalçın, Akçil’in artık o görevden istifa etmesi gerektiğini belirterek, ‘’ Mimar Sinan Camisinin çok önemi vardır. Oradaki imamımızın, her zaman arkasında safta bize namaz kıldıran kişinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için de açıklama yapsa yanlış bulurdum. Hatta ötesinde ona cevap vermeyi, basında bir kez daha imamlık makamının konuşulmasını uygun görmediğim için bir şey söylemedim. Ben bu saatten sonra o imamın arkasında o safa durduğumda, arkaya baktığında samimi olarak herkesin önünde namaz kıldırıp kıldıramayacağına emin değilim. Çıkıp ta bir imamın böyle bir şeyi konuşması doğru değildir. Bence artık o imamlık konusunda doymuş durumda, siyaset yapmak istiyor. İmamlık görevini bırakıp, cübbesini çıkarıp, minbere değil, siyasi kürsülere çıkıp mitinglerde konuşması lazım’’ dedi.

ZORUNLU YAPILMIŞ AÇIKLAMA

Öte yandan İstiklal Marşımız ve Esrarı Derneği’ne de tepki gösteren Yalçın, ‘’Böyle bir dernek varmış. İstiklal Marşı ile ilgili bu kurulan dernek ne yaptı onu da bilmiyorum ama onlar da açıklamasında keşke Mehmet Akif Ersoy’un dizelerine ve İstiklal Marşımıza saygı yerine, tamamen aday Erdoğan’a karşı açıklama yapmasalardı daha iyi olurdu. Ekmeleddin İhsanoğlunun nasıl bir devlet adamı olduğunu, AK Partililer verdikleri üstün hizmet madalyası ve bundan önceki hükümetlerin verdiği onur madalyalarını herkes biliyor. Bu açıklamaların birçoğunun zorla yaptırıldığını düşünüyorum. Pazar günü kimin ne kadar destek verdiğini göreceğiz’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...