Doğaltaş’a katma değer katacak ihtisas OSB çalışmaları sürüyor

9 Ağustos 2014 17:58

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı (BAKA) ziyaret eden Doğaltaş Madenciler ve Mermer Makinaları Üreticileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Burdur’da Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda; sürdürülen çalışmaların daha verimli olabilmesi ve çalışmaların hızlandırılması için yapılabilecekler ile OSB’nin ön fizibilite raporunun hazırlanması konularında görüş alışverişi yapıldı.

Burdur Doğaltaş Madenciler ve Mermer Makinaları Üreticileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Nasuh Ekinci, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’i makamında ziyaret etti. BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan ve uzman Tülin Kalkan’ın da hazır bulunduğu toplantıda; çalışmaların ivme kazanabilmesi için yapılabilecekler, yerel yöneticilerin de süreçle ilgili bilgilendirilip çalışmaların hızlandırılmasının önemine dikkat çekildi.

Batı Akdeniz’in önemli ekonomi dinamiklerinden doğal taş sektörüne yönelik çalışmalarını sürdüren BAKA’ya yatırım ile yatırımcıya destekleri için teşekkür eden Nasuh Ekinci, bölge sürdürülebilir kalkınma için BAKA’nın gerçekleştirdiği çalışmalarını yakından takdirle takip ettiğini söyledi. Mermerde blok satış yerine işlenmiş ürün satışının taşıdığı öneme dikkat çeken Dernek Başkanı Ekinci, mermer ihtisas OSB için sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, hem ihracat ile dış ticaret açığını kapatmada hem de istihdam ile vergiler ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlaması açısından mermerin işlenmesinin büyük önem taşıdığı belirtti. Son yıllarda marka haline gelen Burdur Beji’nin uluslararası pazarlarda büyük talep gördüğünü vurgulayan Tuncay Engin, BAKA’nın ihtisas OSB’leri çok önemsediğini özellikle de mermer sektöründe böyle bir girişimde her zaman işbirliğine ve desteğe hazır olduklarını kaydetti.

Kurulması planlanan Mermer İhtisas OSB’nin; plaka, plakadan ebatlı ürün, ebatlı üründen ve artık malzemelerden mozaik üretenlerin yanısıra katrak, este, slim makineleri, fırın gibi mermer işleme tesisleri ile ocak işletmeciliğinde kullanılan makineleri üreten firmalardan oluşması planlanıyor.

 

 

 

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...