“Memur Ağustos ayından sonrasını borçla geçirecek”

9 Ağustos 2014 18:01

Türk Büro-Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Aydemir, enflasyon rakamları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yılın ilk 7 ayında yüzde 6,18 artış gerçekleştiğini belirterek, yıl sonuna kadar böyle devam ederse memuru sıkıntıya sokacağını belirtti.

Aydemir’in açıklaması şöyle: “TÜİK verilerine göre 2014 Tüketici Fiyat Endeksi aylık %0,45 arttı. Yani yılın ilk 7 ayında %6,18artış gerçekleşti.

Hesap bilmeyen yandaş sendika tarafından 2014 – 2015 yılı için mutabakata varılan ve 2014 yılında geçerli olacak 123 TL seyyanen zam ise memur maaşlarına %5,2 oranında yansımıştı. Memur-Sen’in toplu sözleşmede memur ve emekliler için enflasyon farkı istememesi memuru mağdur etmiştir. Bugün itibariyle ortalama memur maaşlarında aylık kayıp 25 TL’yi bulmuştur. Enflasyonun bu şekilde artış göstermeye devam etmesi halinde, yılsonu itibariyle memurların ücret kayıpları 150 TL’ye kadar çıkacaktır.

YIL SONUNA KADAR ENFLASYONDAKİ HER ARTIŞ MEMURU EZECEK

2015 yılına kadar enflasyonda yaşanan her artış memur ve emeklileri borç batağına sürükleyecektir. Yetkili ama etkisiz konfederasyonun toplu sözleşmede enflasyon farkı istememesi büyük bir hezimete sebep olmuştur.

Bilindiği gibi geçtiğimiz Temmuz ayında 6 aylık enflasyon %5,7 olarak gerçekleşmişti.  Memurlara verilen 2014 yılı ücret artışı yıllık ortalama %5,2 olarak öngörülmüştür. Bu durumda memurlar Temmuz ayından yılsonuna kadar enflasyon altında ezilmeye devam edecektir. Kayıpları yılsonu itibariyle % 5’lere kadar çıkacaktır.

Bu mağduriyetlerin giderilmesi için her ay en az enflasyon kadar artış sağlanması için hükümet nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğiz. Hükümeti memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz sözünün arkasında durmaya davet ediyoruz.

Biz Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, enflasyon canavarına teslim edilen memurların haklarını bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her platformda savunmaya devam edeceğiz. Enflasyon farkı verilmemesi halinde iş bırakma dahil her türlü eylemi yapmakta kararlıyız. Emek sömürüsüne göz yuman, memur ve emeklileri enflasyon altında ezen sözde konfederasyonu kınıyoruz”.

 

 

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...