Meclis’ten yurdu devlet yapsın görüşü

9 Ağustos 2014 18:06

Belediye Meclisi, SDÜ Doğu kampüsünde yapılacak  bin kişilik  öğrenci yurdu için görüş isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na  ‘Resmi kurumlar yapsın, üçüncü şahıslar yapmasın, ticari olmasın, üst hakkı devredilmesin’  yanıtı verdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesinde  yapılması planlanan yurt alanı ve yaşam merkezi projesinin imar düzenlemesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu. Çevre Bakanlığı başvuruya ilişkin  belediyeye görüş sordu.

O görüş İmar komisyonu raporunda yer aldı.  Komisyon raporunda  SDÜ doğu kampüsünde  Gençlik ve Spor  Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Isparta Murat Hüdevandigar Öğrenci Yurdu  Müdürlüğü’nün  başvurusu doğrultusunda  68 bin 247 metrekarelik alanın  Belediye Meclisi’ninin kararıyla geçen mayıs ayında yurt alanı olarak ayrılması karar verildiği anımsatıldı.  Komisyon, teklif edilen imar planı değişikliği plan notlarında  yurt alanı içerisinde yurt, kafeterya, sosyal tesisi, ticari birimler, kültürel hizmet birimleri, spor tesisleri gibi kullanımlara yer verildiğine dikkat çekti. Bu nedenle alanın  SDÜ alanında kamulaştırma amacı dışında kullanılacağından  plan notlarına yurdun resmi kurum tarafından yapılması, üçüncü şahıslara yaptırılmaması, ticari olmaması ve üst hakkı devredilmemesi  hükümlerinin eklenmesi gerektiği  belirtildi. Komisyon raporu Meclis’te kabul gördü.

 

 

 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...