Kamyon garajı için arazi talebine red

9 Ağustos 2014 18:07

Belediye Meclisi İmar Komisyonu, Isparta Şoförler Odası’nın ilde kamyon, servis ve halk otobüslerinin duraklayabilecekleri bir garaj  alanı ayrılması yönündeki talebini uygun bulmadı.

Şoförler ve Nakliyeciler odası tarafından il merkezinde kamyon, servis araçları ve halk otobüslerinin seyir halinde olmadıkları zaman duraklayabilecekleri  ve şoförlerin istirahat edebilecekleri 80 bin metrekare alanın  çevre yolu ile Çünür arasında  alan ayrılması yönündeki talebi Belediye Meclisi İmar Komisyonu tarafından uygun bulunmadı. Karara gerekçe olarak  talep edilen alanlara ilişkin yerleri ve malik bilgileri net olarak belirtilmemesi ayrıca Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nde kamyon, servis ve otobüs ile ilgili duraklama alanları ile ilgili tanım bulunmaması ve talep edilen büyüklükte arazi olmaması gösterildi. 

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İstiklal Mahallesi’nde bulunan  241 nolu parselin okul alanından çıkarılması teklifi Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne uygun olmadığı gerekçesiyle  reddedilirken,  Koçtepe’de  eski dinamit deposunun bulunduğu alanda geçici hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi yapılması için gerekli  imar planı  değişikliği kabul edildi. Makineciler Sitesi  yönetiminin mülkiyetinde bulunan  parsellerin  küçük olması nedeniyle  dini tesis alanından çıkarılarak  konut alanına çevrilmesi yönündeki   teklif ise bir sonraki Meclis toplantısına ertelendi.   

Bu haber 607 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...