Ahşapta hedef; Dünya pazarı

10 Ağustos 2014 22:57

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından 4,5 yıl önce, 40 metrekarelik bir atölyede başlatılan ve şu anda 2 bin metrekarelik bir tesis haline gelen Ahşap Ağaç Oymacılığı için hedeflenen eşik aşıldı. Şimdi ikinci hamlede ise ürünlerin Dünya pazarında tanıtılması ve müzayedelerle satışı amaçlanıyor.

El işçiliği olarak, gülün ahşapla buluşması amacıyla kurulan ve çok sayıda değişik ürün yelpazesine ulaşılan Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nde şimdi de Dünyaca ünlü sanatçılara ait tablolar 3 boyutlu olarak ahşapla buluşturuluyor.

Ahşap Ağaç Oymacılığında beraberinde belediye meclisi üyeleri ile birlikte incelemelerde bulunan ve yetkililerden gelinen son nokta ile ilgili olarak bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ahşaba yansıtılan tüm sanat eserlerinin her birinin tek olma özelliğinin bulunduğunu söyledi.

4,5 yıldan bu yana üretim ve AR-GE çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, usta yetiştirilmesi amacına ulaştıklarını ve bugün gelinen noktada 32 ustanın ahşapla uğraştığını kaydetti. Türk sanatının kaybolanlarını tekrar gün yüzüne çıkarttıklarını ve ekonomiye kazandırılması çalışmalarının da devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çalışmaların yanı sıra kündekari sanatı için de önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti.

‘Kendi benlik ve kültürümüzü yaşatmak, el sanatlarımızı geliştirmek amacıyla 4,5 yıl çalıştık’ diyen Başkan Günaydın, Gökçay Kavşağı’nda inşa edilen Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin de giriş kapısının kündekari ile yapıldığını ve yine müzenin tüm ahşaplarının Ahşap Ağaç Oymacılığında yapıldığını aktardı. Müzenin kapısının 4,5 yıl önce yapıldığını hatırlatan Günaydın, bir siyasinin ‘kapısı var, yapısı yok’ dediğini hatırlatarak, “Şu anda kapısı da, yapısı da Gökçay Kavşağı’nda müzemizde mevcut gidip görsünler” dedi.

Müzenin ardından şimdi de Batıkent Mahallesi’nde yapımı devam eden Gökkubbe Fuar Alanı’nın, giriş kapısının da kündekari yöntemi ile yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Günaydın, “Atölyemize 4,5 sene emek verdik, bir 4,5 sene daha emek vereceğiz. Atölyemizde dünyaya hitap edecek eserler yapılıyor. 1,5 sene sonra gerçek hedefimize ulaşılacak ve eserler Avrupa’nın önemli noktalarındaki müzayedelerde boy gösterecek. Isparta’mız başta olmak üzere ülkemize ve dünyaya bu eserleri kazandırmak istedik ve başarıya ulaşıyoruz. Bu çalışmalarımızın Isparta’mıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

 

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...