“Tayyip’e; CHP, MHP’nin protestocu ve boykotçuları seçimi kazandırdı”

12 Ağustos 2014 19:01

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, İhsanoğlu’nu istemeyen ve Genel Başkanı protesto eden CHP tabanı ile sandığa gitmeyen MHP tabanının seçimin kaderini belirlediğini öne sürdü. Şenol, “Sandığa eğer yüzde 90 katılım olsaydı Tayyip’in şuanda aldığı oy yüzde 38’e iniyordu” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ortaya çıkan oy potansiyelini yorumladı. AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın esasında seçimi kazanmadığını seçimi Türkiye çapında protestocular ve yazlıkçıların ona kazandırdığını bildiren Şenol, şunları söyledi; “30 Mart’ta seçimlere katılım ülke genelinde yaklaşık yüzde 90’dı. Şimdi katılım yüzde 72. Oy kullanmayan yüzde 28 bir kesim var. Bu kesim AKP seçmeni değil. Bunlar ağırlıklı olarak adayımızı beğenmeyenler, Kılıçdaroğlu’nu protesto edenler ve CHP, MHP ağırlıklı seçmen. Sandığa eğer yüzde 90 katılım olsaydı Tayyip’in şuanda aldığı oy yüzde 38’e iniyordu.

“SAADET PARTİSİ TAYYİP’E OY VERDİ”

Sandığa gitmeyenlerin en az yüzde 80’i Ekmeleddin beye oy verecekti. Bu da Ekmeleddin beyin yüzde 48’in üzerine çıkması demektir. Bu oranlarla yüzde 38 Tayyip, yüzde 48 Ekmeleddin bey olacaktı. Tayyip’in oyu 30 Mart seçimlerine göre 500 bin azalmış. Avrupa desteği ve Saadet Partisi’nin desteği olduğu halde oy sayısı düşmüş. Saadet Partisi, Tayyip’e oy verdi. Geçen seçimlerde SP’nin yüzde 2 civarında oyu vardı. Saadet desteklemese seçim 2. tura kalacaktı.

“SEÇİMİN KADERİNİ ONLAR BELİRLEDİ”

Ekmeleddin beyi istemeyen ve genel başkanı protesto eden CHP tabanı ile sandığa gitmeyen MHP tabanı burada kaderi belirlemiş oldu. Isparta’da hemen hemen her sandıkta 100-150 civarında oy kullanılmadı. Bunların bir kısmı tatile gitti. Bir kısmı da CHP, MHP tabanı oy vermedi. AKP tabanını sedyelerle ve ambulanslarla sandığa taşıdılar. Sağlık Bakanlığı herkesi getiriyoruz diye AKP’den aldı listeyi, onları sandığa taşıdılar. Zaten Erdoğan, devletin imkânlarını adil olmayan şekilde sömürdü. Burada da kamu kurumlarının imkânlarını kullandılar. Kendi hastalarını taşıdılar. Ondan sonra seçim kazandılar. Dünyanın neresinde görülmüş oyu düşerek seçim kazanan!

“TEPKİ AMAÇLI OY KULLANMAYANLAR OLDU”

Isparta’da protestocular sandığa gitseydi oy oranı değişirdi. Kullanılmayan oyların belki 2000’i Ekmeleddin beye gelmeyebilirdi. Onun dışında hepsi gelirdi. Kendi partimizden ve MHP’den tepki amaçlı oy kullanmama oldu.  CHP, MHP’nin protestocu ve boykotçuları Tayyip’e seçim kazandırdı.”

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...