“Isparta’dan sana giden oylar ananın ak sütü gibi helal”

12 Ağustos 2014 19:04

Halkın ilk kez oy kullandığı Cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun ve milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel Belediye İşhanı önünde halka seslendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından il merkezinde AK Partililer sokağa döküldü. Araçlarıyla konvoy yapan partililer Kaymakkapı Meydanı’nda buluştu. Kutlamalarda çok sayıda havai fişek atılıp, dilek fenerleri uçuruldu. Ellerinde AK Parti bayraklarıyla meydana gelen partililer, şarkılar eşliğinde Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesini kutladı. Partili gençler de meşaleler yakarak coşkuya ortak oldular.

“ÇATIYI YERLE BİR ETTİK”

Tebrikleri alan AK Parti Milletvekilleri ve İl Başkanı Osman Zabun, seçim günü akşamı saat 22.00 itibariyle teşekkür konuşması yaptılar. AK Parti Milletvekili Recep Özel, yüzde 55 gibi bir oy oranıyla Isparta'nın dünya liderini Cumhurbaşkanı yaptığını belirterek, “Tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bu sınavdan Isparta; alnının akıyla çıktı. 14 parti birleşti çatıyı kurdular. Bugün çatıyı yerle bir ettik. Pensilvanya çetesini inine geri soktuk. İnlerine girmeye devam edeceğiz o çetenin. Yedi düvele karşı verdiğimiz mücadelede Türkiye genelinde yüzde 52 Isparta'da yüzde 55 bandında Türkiye ortalamasının üzerine çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sütçüler'in Çukur köyünde bir oy boş çıkıyor tüm oylar Recep Tayyip Erdoğan'a çıkıyor. Diğerlerine bir tek oy çıkmıyor. Teşekkürler Çukurca. Artık mazlumların alnı dik olacak. Zalimler korksun artık. Dünyanın zalimleri korksunlar artık. Hakkı adaleti savunan Recep Tayyip Erdoğan devletimizin başına geldi. Allaha şükürler olsun. Isparta hepinizden Allah razı olsun” dedi.

“ISPARTA BAŞBAKANIMIZIN YANINDA YER ALDI”

Öte yandan AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise, “Milli İrade Bayramınız kutlu olsun. Isparta ve Türkiye Sayın Başbakanımızın yanında yer aldı. Öncü ve yeni Türkiye'nin yanında yer aldı. Milli birlik ve kardeşliğimizin yanında yer aldı. 1000 yıllık bu topraklardaki kardeşliğin yanında yer aldı. Allah sizlerden razı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birilikte bu ülkeyi hak ettiği yerlere taşıyacağız. Bir kez daha tüm emekleriniz fedakârlıklarınız için hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Cumhurbaşkanımızın selamlarını da sizlere iletiyorum” diye konuştu.

“OYLAR SANA HELAL OLSUN”

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ise “21 Ocak’tan bu yana unuttuğum eşimi ve çocuklarımı yanıma istiyorum” diyerek konuşmasına başladı. Tüm ilçelere teşekkür eden Zabun, “Sayın Başbakanımıza Cumhurbaşkanımıza Isparta'dan giden oylar anasının ak sütü gibi helal olsun. Ne olursa olsun bu ülkenin geleceğine kaderine inanan ve bu ülkenin geleceğini Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bulan tüm kardeşlerime selam gönderiyorum” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’IN KONUŞMASINI DEV EKRANDA İZLEDİLER

Vekillerin ve Zabun'un konuşmasının ardından meydanı dolduranlar Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın balkon konuşmasını dev ekrandan izlediler. Kutlamalar geç saatlere kadar sürdü.  

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...