Türkiye´nin Mantar Üretiminin Yüzde 75´i Batı Akdeniz´den

13 Ağustos 2014 19:15

Türkiye’nin mantar üretiminin yüzde 75’i Batı Akdeniz Bölgesi’nden gerçekleşiyor. Bölgede ise mantarın yüzde 60’ını Antalya’nın Korkuteli ilçesi, yüzde 15’ini ise Burdur’un Altınyayla ilçesi karşılıyor.

Antalya, Burdur ve Isparta’daki tüm paydaşlar ile işbirliği ve katılımcılık anlayışı içinde faaliyetlerine devam Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur İl Emniyet Müdürü, Altınyayla ve Gölhisar kaymakamları ve belediye başkanları ile bir araya geldi. Altınyayla Kaymakamı Mehmet Ayan’ın ile gerçekleşen değerlendirme toplantısında, Altınyayla’nın durumu, sosyo-ekonomik yapısı ve ön plana çıkan alternatif turizm hakkında bilgi ve görüş alışverişi yapıldı. Alternatif turizm potansiyelinin yanı sıra mantar, kompost ve kireç işletmeciliğinin önemli ekonomik gelir getirdiği Altınyayla’da diğer önemli sektör hayvancılıkta da modern tesislerle süt ve et veriminin artığının ele alınan görüşmede, BAKA’nın alternatif turizm ve mantar işleme tesislerine destek olabileceği vurgulandı.

Türkiye’de mantar üretiminin yüzde 60’ını karşılayan Korkuteli’nden sonra yüzde 15’lik üretimiyle ikinci sırada olan Altınyayla’da Genel Sekreter Tuncay Engin ile Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan, Kaymakam Mehmet Ayan ile birlikte firma ziyareti gerçekleştirdi. Efe Can Mantarcılık firması yetkilileri ile görüşen BAKA ekibi, ürünlerin genel olarak işlenmemiş olarak satıldığını ve işleme tesisinin kurulmasıyla yurtdışına ihraç edilebileceği bilgisini aldı.

 

 

 

 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...